Inschrijving Connected Health Challenge van start

VitaValley, UPC en Ziggo organiseren Connected Health Challenge om digitale oplossingen voor de zorg thuis te bedenken
VitaValley lanceert vandaag, in samenwerking met UPC en Ziggo, de Connected Health Challenge. Met deze Challenge worden personen, organisaties en/of samenwerkingsverbanden uitgedaagd dé digitale oplossing voor de zorg te bedenken. Het beste idee dat binnen een jaar grootschalig in te voeren is op de Nederlandse markt krijgt een vliegende start: € 20.000,- en professionele ondersteuning om de innovatie verder te ontwikkelen. De Challenge wordt mede ondersteund door NL Kabel en UMC Utrecht.

Nergens anders in Europa hebben zo veel mensen toegang tot snel internet als in Nederland. Hoewel  de zorgkosten oplopen en er tegelijkertijd een enorme behoefte aan goede en efficiënte zorg en ondersteuning thuis is, wordt het potentieel van de digitale infrastructuur relatief weinig gebruikt voor toepassingen op dit gebied.

connected healthDe organisatoren van de Connected Health Challenge zien deze behoefte en willen hier op inspelen. Daarom willen zij personen, organisaties en samenwerkingsverbanden stimuleren het maximale uit het breedbandnetwerk te halen en een plan te bedenken om met een slimme toepassing of innovatief idee ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk plezierig zelfstandig te kunnen laten thuis wonen.

Voorwaarden
Iedereen kan op persoonlijke titel of als beginnend of gevestigd bedrijf meedoen aan de Connected Health Challenge. Het plan moet eraan bijdragen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig, vitaal en veilig kunnen wonen in hun eigen omgeving. Verder is het een idee waar Nederland beter van wordt en waarbij breedbandinternet onmisbaar is. Tot slot moet het plan binnen een jaar grootschalig in te voeren zijn op de Nederlandse markt. Inschrijven kan tot en met 1 oktober 2014 en de uitreiking vindt plaats op 13 november 2014.

Meer informatie over de Connected Health Challenge is te vinden op http://www.connectedhealthchallenge.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen