Nederlandse hulpverlening aangeboden, zoals de inzet van het Landelijk Team Forensisch Onderzoek (LTFO)

Array

Ongehinderde en veilige toegang tot rampgebied vereist
`Een inktzwarte dag voor Nederland, voor Maleisie. Wij treuren om iedereen aan boord van vlucht MH 17, waar zij ook vandaan kwamen’, aldus minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) in reactie op de vliegramp in Oekraine.Het ministerie van Buitenlandse Zaken stuurt onmiddellijk een consulair ondersteuningsteam naar Kiev om de Nederlandse ambassade te versterken. Op het ministerie in Den Haag is een crisisteam ingericht. Familieleden die vragen hebben, kunnen contact opnemen met het ministerie via telefoonnummer (070) 348 77 70.

Timmermans belde donderdagavond met de Oekraiense minister van Buitenlandse Zaken Klimkin over de ramp. Hij benadrukte in het gesprek het belang van een onafhankelijk onderzoek naar wat vandaag precies is gebeurd. Klimkin zegde volledige medewerking toe aan het onderzoek en zou ook Nederlandse deelname verwelkomen.

Vlag_HalfStokDe minister bood Oekraine alle mogelijke steun aan bij de hulpverlening en verdere afwikkeling van deze verschrikkelijke ramp, zoals de inzet van het Landelijk Team Forensisch Onderzoek (LTFO) dat kan helpen bij identificatie van slachtoffers. De bewindslieden waren het erover eens dat ongehinderde en veilige toegang van hulpverleners nu is vereist en dat het rampgebied ongemoeid wordt gelaten. Zij roepen alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen