Loss: app voor omgaan met zwangerschapsverlies

Array

spanningEén op de vier vrouwen krijgt in haar leven één of meerdere miskramen. Vijf op de 1000 baby’s sterft na de 24 weken zwangerschap of tijdens de geboorte. De te ontwikkelen app Loss biedt emotionele steun na zwangerschapsverlies.

Zwangerschapsverlies brengt verschillende risico’s met zich mee. Zo hebben vrouwen een verhoogde kans op een depressie en hebben ze vaak te kampen met gevoelens van rouw, verdriet, angst en onbegrip van de buitenwereld. Ook kan zwangerschapsverlies oorzaak zijn van spanningen binnen de relatie.

Loss
Het Trimbos-instituut ontwikkelt samen met ervaringsdeskundigen en experts een app voor emotionele steun na zwangerschapsverlies. Deze app maakt veerkrachtiger en helpt psychische klachten te voorkomen. Een bijzondere combinatie van technologie en emotie creëert een vertrouwde omgeving voor het vinden van lotgenoten en het versterken van jezelf.

Loss is gebaseerd op Robbin, een succesvolle app van het Trimbos-instituut voor borstkanker patiënten. Wat gebruikers zeggen over Robbin:

“De oefeningen helpen je op een goede manier stil te staan en dan een stap verder te zetten”
“Het geeft lucht om met lotgenoten contact te hebben en zelfs lol te maken”
“Zo fijn om aan één woord genoeg te hebben…”

Crowdfunding voor ontwikkeling app
Voor het ontwikkelen van Loss wordt op verschillende manieren financiering gezocht. Naast benadering van bedrijven en subsidies van fondsen is een crowdfundingsactie gestart.
Voor meer informatie hierover: www.loss-app.nl

Het streven is om de app in 2015 te lanceren. Het exacte moment is afhankelijk van financiering.

Bron: Trimbos Insituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen