Citrienfonds voor duurzame zorg

Array

Met het door minister Schippers in het leven geroepen Citrienfonds, helpen de umc’s vanuit hun publieke functie de belangrijkste uitdagingen van dit moment aan te pakken: het vergroten van de kwaliteit, doelmatigheid en betaalbaarheid van zorg.
De acht umc’s krijgen de komende vijf jaar 25 miljoen euro extra voor projecten op het gebied van onder meer registratie aan de bron, oncologische samenwerking in de regio, patiëntveiligheid en e-health. Dat meldt VWS in de nieuwe positioneringsnota umc’s, die net voor het zomerreces aan de Tweede Kamer is verzonden.

geel onderzoekHet extra geld wordt ondergebracht in het Citrienfonds, dat onder beheer staat van ZonMw. Reden om dit fonds op te richten is dat ‘de umc’s een belangrijke bijdrage leveren aan de veranderingen in de gezondheidszorg’, aldus Schippers in de positioneringsnota.

De NFU is blij met het Citrienfonds. Samen met VWS bepaalt de NFU de thema’s. Daarna worden onder regie van de NFU de plannen verder uitgewerkt en projecten daadwerkelijk uitgevoerd door de umc’s.

Bron: NFU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen