Citrienfonds voor duurzame zorg

0
205

Met het door minister Schippers in het leven geroepen Citrienfonds, helpen de umc’s vanuit hun publieke functie de belangrijkste uitdagingen van dit moment aan te pakken: het vergroten van de kwaliteit, doelmatigheid en betaalbaarheid van zorg.
De acht umc’s krijgen de komende vijf jaar 25 miljoen euro extra voor projecten op het gebied van onder meer registratie aan de bron, oncologische samenwerking in de regio, patiëntveiligheid en e-health. Dat meldt VWS in de nieuwe positioneringsnota umc’s, die net voor het zomerreces aan de Tweede Kamer is verzonden.

geel onderzoekHet extra geld wordt ondergebracht in het Citrienfonds, dat onder beheer staat van ZonMw. Reden om dit fonds op te richten is dat ‘de umc’s een belangrijke bijdrage leveren aan de veranderingen in de gezondheidszorg’, aldus Schippers in de positioneringsnota.

De NFU is blij met het Citrienfonds. Samen met VWS bepaalt de NFU de thema’s. Daarna worden onder regie van de NFU de plannen verder uitgewerkt en projecten daadwerkelijk uitgevoerd door de umc’s.

Bron: NFU