Diakonessenhuis stelt derde bestuurder aan

Array

De Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis heeft vandaag een derde bestuurder aangesteld drs A.C. (Arie) van Alphen (65). Hij is sinds 2011 bestuursvoorzitter van VieCuri Medisch Centrum Venlo/Venray en stopt daar per 1 oktober. Hij zal per direct deel uitmaken van de huidige Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis. De Raad van Toezicht besloot hiertoe vanwege diverse ontwikkelingen binnen en buiten het ziekenhuis die meer capaciteit vergen van het ziekenhuis onder andere op bestuurlijk niveau. De derde bestuurder gaat zich vooral bezig houden met het verder doorvoeren van het in mei 2014 gestarte verbeterprogramma “veilige zorg”.

diakonessenhuisRob Florijn:“ Wij zijn zeer verheugd met de komst van deze ervaren ziekenhuisbestuurder die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van het optimaliseren van kwaliteit & veiligheid, cultuurveranderingstrajecten en organisatieontwikkeling. Het aantrekken van een derde bestuurder was gezien de prioriteit die wij aan veiligheid geven al langere tijd een wens van ons.”

Over het verbeterprogramma ‘Veilige zorg’
In elk ziekenhuis in Nederland is er sprake van calamiteiten. Dit geldt ook voor het Diakonessenhuis. Het aantal meldingen dat het Diakonessenhuis bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet van calamiteiten wijkt niet af van die van andere vergelijkbare ziekenhuizen. Elke calamiteit is er echter één teveel. Daarom wil het Diakonessenhuis de kans op calamiteiten zo klein mogelijk maken. Veiligheid is immers nooit af. In dat licht heeft het ziekenhuis in april 2014 een verbeterprogramma voorbereid dat op 22 mei is gestart. Dit programma is gericht op het optimaliseren van patiëntveiligheid.

Drie belangrijke zaken die worden opgepakt:

  • analyses van calamiteiten
  • cultuurveranderingstraject
  • sneller leren

Meer informatie over het Diakonessenhuis en het verbeterprogramma, kijk op: www.diakonessenhuis.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen