Kentalis en Roze Gebaar op 39 in Gay Pride met unieke communicatieboot

Array

luisteren horen oor doof“Diversiteit, ook in communicatie! Listen with your eyes!” Aan deze slogan is de boot te herkennen van Koninklijke Kentalis en Roze Gebaar op de botenparade van de Gay Pride op 2 augustus. Op plaats 39 in de optocht van 80 boten vaart de eerste boot ooit die gevuld is met mensen die doof of slechthorend zijn, autistisch of een taalontwikkelingsstoornis hebben.

De zintuigen worden op de communicatieboot geprikkeld met Gebarentaal, pictogrammen, muziek die je kunt voelen, kleur en beweging en drag queens die op de boeg in Gebarentaal bekende liedjes vertalen…. je kijkt je ogen uit.… Het thema listen is de deelnemers op deze communicatieboot dan ook op het lijf geschreven. Luisteren is tenslotte niet alleen horen, maar ook zien, begrijpen en begrepen worden.

Het Roze Gebaar is een werkgroep van COC Nederland voor dove en slechthorende homo’s en lesbiennes en transgenders.

Kentalis is dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen in horen of communiceren. Zij zijn doof, (ernstig) slechthorend of doofblind. Of zij hebben moeite met taal en spraak, mogelijk in combinatie met autisme. Sommigen hebben bijkomende beperkingen, motorische problemen of een andere thuistaal. Wij willen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Daarom bieden wij hen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie: landelijk en dichtbij huis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen