AstraZeneca verhoogt haar winstverwachting voor dit jaar

Array

AstraZeneca verhoogt haar winstverwachting voor het volledige jaar omdat meer onderzoeksdata over het experimentele kankermedicijnen in de komende maanden wordt verwacht.

De omzet bij de Britse farmaceut steeg met 4% tot $ 6450000000 en dat is boven de verwachtingen van analisten. Beleggers hopen dat AstraZeneca’s experimentele geneesmiddelen tegen kanker een extra impuls zal geven aan de omzet in de komende jaren, en verwachten meer positieve gegevens van onderzoek dat op een conferentie in september wordt gepresenteerd.

ASTRAZENECANettowinst daalde iets naar $ 796.000.000, van $ 823.000.000 in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Maar de winst per aandeel AstraZeneca steeg van $ 1,20 naar $ 1,30, en dat is boven de verwachtingen van analisten. AstraZeneca verwacht dat de omzet voor het volledige jaar ongeveer in lijn zal zijn met die van 2013, in tegenstelling tot een eerder verwachte daling.

“We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in de eerste helft van het jaar, met zichtbare dynamiek in heel cardiologie, diabetes en respiratoire franchises en een sterke groei in de opkomende markten. Dit heeft voor een omzetgroei gezorgd voor het tweede opeenvolgende kwartaal en realiseerde een stijging van 13% in de kern-WPA in het kwartaal. Het tempo van de uitvoering van onze strategie en de onderliggende prestaties van onze teams geven ons vertrouwen in de 2014 vooruitzichten voor het volledige jaar te verhogen, als dus Pascal Soriot, Chief Executive Officer van AstraZeneca

“Door het samengaan met Almirall zal strategische waarde op lange termijn meer bieden, door de twee innovatieve portefeuilles samen te brengen zorgen we voor verdere versterking van onze inzet voor luchtwegaandoeningen en bijdragen aan onze groei. We hebben nu een van de meest opwindende pijpleidingen in de industrie met 14 compounds in vergevorderd stadium van ontwikkeling. De afgelopen weken hebben we overtuigende gegevens van ons potentieel laten zien van de manier waarop patiënten worden behandeld waarbij immuno-oncologie een aanzienlijk voordeel laat zien. De kwaliteit van de transformatie zien we in alle kerngebieden van ons bedrijf, het onderbouwt verder ons vertrouwen in AstraZeneca op langere termijn”, zo zei Soriot

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen