Tonny van de Vondervoort nieuwe voorzitter GGD GHOR Nederland

0
352

Tonny van de Vondervoort is per 1 augustus aangetreden als voorzitter van GGD GHOR Nederland. Zij is de eerste nieuwe voorzitter van de gezamenlijke vereniging van GGD’en en GHOR-bureaus.
GGD GHOR Nederland is de nieuwe koepel voor publieke gezondheid en veiligheid. Beide thema’s nog meer met elkaar verbinden, zal dan ook een van de eerste opdrachten van Van de Vondervoort zijn.

Tonny van de Vondervoort (64) neemt veel politiek bestuurlijk ervaring in alle lagen van het openbaar bestuur met zich mee. Zo was zij staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het eerste kabinet Kok, wethouder in gemeente Groningen, gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland en heeft zij in meerdere regio’s de functie van (waarnemend) burgemeester vervuld. Zij heeft persoonlijke affiniteit met democratische waarden, veiligheid en sociaal domein. Dit zijn belangrijke speerpunten van de vereniging. Van de Vondervoort wordt door haar omgeving gezien als koersvast, onafhankelijk, zakelijk, degelijk en in staat ten dienste van het collectief te opereren.

tonny-van-de-vondervoortDirecteur Hugo Backx: “Wij zijn bijzonder verheugd over de aanstelling van Tonny van de Vondervoort. Zij is een bestuurder in de breedste zin van het woord en in staat snel een generalistische analyse op bestuurlijke vraagstukken uit te voeren. Ze is een echte verbinder, van mensen, maar ook van inhoud. Kortom Tonny van de Vondervoort is de goede voorzitter op het goede moment, met goede contacten: een bindend element in de vereniging”.

Van de Vondervoort volgt met ingang van 1 augustus 2014 Ed d’Hondt op. d’Hondt, die sinds 2005 voorzitter was, heeft zich jarenlang op een betrokken manier ingezet voor de vereniging en haar stakeholders. In het najaar wordt een officieel afscheid voor d’Hondt gepland.

Bron: GGD

Vorig artikelTips om meer te kunnen horen
Volgend artikelKNRM waarschuwt voor pieterman
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.