Vakantietips voor je oren

Array

Op vakantie bescherm je je ogen met een zonnebril, je huid met zonnebrand en je lichaam met een klamboe. Maar wat doe je eigenlijk om je te beschermen? Zwemdoppen in het water of vliegdoppen in het vliegtuig? Er is ten slotte niets zo vervelend als een ontstoken oor die je vakantie verpest. Ook als je een hoortoestel hebt, is het belangrijk hier aandacht aan te besteden.

Hoe vaak moet je het hoortoestel reinigen?
Op vakantie ben je veel in de buitenlucht en zand en viezigheid vliegen je dus letterlijk om de oren. Ook zweet je vaak iets meer dan normaal. Reinig en droog je hoortoestel daarom dagelijks. Een droogdoos met droogtabletten of een elektrisch droogsysteem helpen hierbij. Als je veel zwemt is het ook belangrijk je oren zelf goed te laten drogen. Doe dit niet met een handdoek of wattenstaafje, maar laat het water gewoon opdrogen zodat je oren niet beschadigd raken.

20e9fe9d3102a3b39bce4b63707b8681Wat moet je meenemen?
Door vooraf goed na te denken over wat je allemaal nodig kunt hebben, kom je op vakantie niet voor verrassingen te staan. Heeft het land dat je bezoekt bijvoorbeeld wel hetzelfde stopcontact of heb je een reisstekker nodig om je batterijen op te laden? Neem in ieder geval voldoende extra batterijen mee als je geen oplaadsysteem gebruikt. Bedenk wat er eventueel kapot kan gaan aan het hoortoestel en neem voldoende reserveartikelen mee om problemen te verhelpen. Ga ook na of er een audicien in de buurt van het vakantieadres is en neem het telefoonnummer van je huidige audicien mee. Op die manier kun je bij problemen altijd bij een specialist terecht.

In het water! En nu?
Als je in de Spaanse Costa of de Portugese Algarve lekker aan het genieten bent van het strand en de zon, kan het zomaar gebeuren dat je ondoordacht met je hoortoestel de zee inloopt of dat deze in het zwembad valt. Als je het hoortoestel zo snel mogelijk uit het water haalt en de batterij direct verwijdert, hoeft dit geen probleem te zijn. Schud het water uit het toestel en dep het voorzichtig droog totdat er geen druppels meer uit komen. Leg het hoortoestel vervolgens 48 uur lang te drogen in een elektrisch droogsysteem of gebruik droogtabletten. Soms is je toestel onherstelbaar beschadigd. Een verzekering is daarom raadzaam. Zo wordt er ook bij verlies, diefstal of andere schade voor jou en je oren gezorgd. Een audicien kan je meer vertellen over de mogelijkheden.

“De vakantievoorbereiding maakt voor mensen al deel uit van de vakantiepret. Van nieuwe literatuur tot puzzelboekjes, we proberen aan alles te denken om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten tijdens de vakantie,” zegt Hanneke Verschoor, Marketing Manager bij Van Boxtel hoorwinkels. “Veel mensen vergeten echter aan gehoorbescherming te denken. Want ook als je geen hoortoestel draagt, is het raadzaam vooraf te bedenken of je op luidruchtige locaties gaat verblijven. Wij willen daarom zo goed mogelijk informeren over waar je tegenaan kunt lopen en wat je kunt doen als je onverhoopt problemen met je of hoortoestel krijgt. Alles om ervoor te zorgen dat je optimaal en zonder zorgen kunt genieten van je welverdiende vakantie.”

Bron: Boxtel hoorwinkels

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen