QualityCare™ service beschikbaar voor mensen met psoriasis

Array

Goed nieuws voor mensen met psoriasis, vanaf vandaag is het platform QualityCare™ beschikbaar. Het betreft een serie unieke services die speciaal zijn ontwikkeld om mensen met psoriasis te helpen omgaan met hun chronische huidaandoening op www.qualitycare.nl. Door aan te klikken wat uw behoeftes zijn, krijgt u informatie op maat aangeboden, om u te helpen beter met uw aandoening om te gaan. Ook is professionele hulp van een verpleegkundige mogelijk.

Psoriasis is een huidaandoening, die grote gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven. Bijvoorbeeld door de schilfering van de huid, de rode pijnlijke plekken en de jeuk.1-3

big1Daarnaast kan het hebben van deze huidaandoening ook een psychische belasting zijn, onder andere vanwege de zichtbaarheid4. Veel patiënten ervaren gevoelens van schaamte, spanning, stigmatisatie en isolatie4,5,6 waardoor het lastig kan zijn om sociaal actief in het leven te staan. Daarnaast is psoriasis een chronische aandoening, wat het extra lastig maakt om jaar in jaar uit goed met deze aandoening om te kunnen gaan.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te proberen de psoriasis zo goed mogelijk onder controle te krijgen. QualityCare™ kan iemand met psoriasis helpen te bepalen wat hij zelf kan doen om er beter mee om te gaan en erover te praten.

QualityCare™ bestaat uit verschillende services en kan op ieders behoefte aangepast worden. Het werkt simpel door het volgen van slechts enkele stappen:

  • Aanmelden kan via www.qualitycare.nl
  • U kiest vervolgens zelf de onderwerpen uit. Bijvoorbeeld ‘omgaan met jeuk’, ‘praten over psoriasis’, ‘bijwerkingen van behandelingen’
  • U kiest zelf de extra services, zoals een digitale nieuwsbrief of sms-berichten
  • Liever telefonische begeleiding? Dat kan ook, vanaf september 2014 is er een helpdesk van een speciaal opgeleid team van verpleegkundigen bereikbaar

Alle services zijn kosteloos en worden in een beveiligde online omgeving aangeboden. QualityCare™ is volledig ontwikkeld en gefinancierd door LEO Pharma en is voor iedereen toegankelijk na aanmelding. Onderzoek naar de behoeften van meer dan 3800 mensen met psoriasis stond aan de basis van QualityCare™.7,8 LEO Pharma werkt momenteel nog aan de ontwikkeling van QualityCare™ services voor mensen met actinische keratose. Deze services dragen samen bij aan de missie van LEO Pharma: mensen helpen een gezonde huid te krijgen. Meer informatie vindt u op www.qualitycare.nl.

 

Referenties:

  1.            Globe D, Bayliss MS, Harrison DJ. The impact of itch symptoms in psoriasis: results from physician interviews and patient focus groups. Health Qual Life Outcomes. 2009;7:62.
  2.            Basavaraj KH, Navya MA, Rashmi R. Stress and quality of life in psoriasis: an update. Int J Dermatol. Jul 2011;50(7):783-792.
  3.            Augustin M, Holland B, Dartsch D, Langenbruch A, Radtke MA. Adherence in the treatment of psoriasis: a systematic review. Dermatology. 2011;222(4):363-374.
  4.            Bewley A, Burrage DM, Ersser SJ, Hansen M, Ward C. Identifying individual psychosocial and adherence support needs in patients with psoriasis: a multinational two-stage qualitative and quantitative study. J Eur Acad Dermatol Venereol.2014;28(6):763-70
  5.            Rapp SR, Feldman SR, Exum ML, Fleischer AB, Jr., Reboussin DM. Psoriasis causes as much disability as other major medical diseases. J Am Acad Dermatol. Sep 1999;41(3 Pt 1):401-407.
  6.            Hrehorow E, Salomon J, Matusiak L, Reich A, Szepietowski JC. Patients with psoriasis feel stigmatized. Acta Derm Venereol. Jan 2011;92(1):67-72.
  7.          Bewley, A. et al., Identifying individual psychosocial and adherence support needs in patients with psoriasis: a multinational two-stage qualitative and quantitative study, JEADV 2014: 28, 763 –770.
  1. Bewley, A. et. al., Psychosocial and symptomatic burden of psoriasis for patients in Europe, the USA and Canada, eposter PRO12-0920, presented at EADV Congress 2012.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen