Wereldwijde belangstelling voor congres UMCG

Meer dan 700 wetenschappers uit ruim 48 landen, waaronder psychologen, sociologen en medisch specialisten, bezoeken deze week Groningen. Zij komen bijeen op een vierdaags congres van de International Society of Behavioral Medicine (ISBM) met de titel ‘Innovation in Behavorial Medicine’ over gedrag, gezondheid en ziekte. Het congres vindt plaats van 20 tot en met 23 augustus in Martiniplaza en wordt georganiseerd door onderzoekers van de secties Health Psychology en Public Health van de afdeling Gezondheidswetenschappen van het UMCG.

De wetenschappers buigen zich drie dagen over de relatie tussen gedrag, gezondheid en ziekte, zowel op het gebied van onderzoek, behandeling als preventie. Vanuit diverse aandoeningen, waaronder obesitas, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en chronische vermoeidheid, wordt gekeken welke rol gedrag en emotie spelen bij het voorkomen van en omgaan met ziekten.

umcgDaarnaast zijn er diverse voordrachten van vooraanstaande sprekers, zoals van Andrew Steptoe (University College London) over de psychosociale aspecten van veroudering, van Phyllis Butow (University of Sydney) over communicatie en besluitvorming in de oncologie en van James Sallis (University of California) over de invloed van de omgeving op fysieke activiteit, voeding en overgewicht.

Het tweejaarlijks ISBM-congres wordt voor de 13e keer georganiseerd en vindt voor het eerst plaats in Groningen. Het Wenckebach instituut van het UMCG draagt zorg voor de praktische congresorganisatie. Eerdere congressen waren onder meer in Tokyo, Washington en Budapest en zal over twee jaar in Melbourne plaatsvinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen