Nieuw boek van prof.dr. Guus Schrijvers verschijnt tijdens middagsymposium op 31 oktober

congres bijeenkomstZorginnovatie volgens het cappuccinomodel
Het aantal kankerpatiënten stijgt per jaar met 4%. De bevolking vergrijst. Er komen meer mensen met chronische aandoeningen en multimorbiditeit.

Voor hetzelfde geld een betere gezondheidzorg
Het kennisniveau van patiënten gaat omhoog. Internet zorgt voor ingrijpende veranderingen in de diagnostiek, de therapieën en de zorg bij heel veel aandoeningen. Is het mogelijk om bij deze ontwikkelingen gezondheid en kwaliteit van zorg te bevorderen? Deze vraag komt aan de orde tijdens het middagsymposium op 31 oktober 2014, dat onder leiding staat van prof.dr. Arno Hoes, hoogleraar klinisch epidemiologie en huisartsgeneeskunde van het UMC Utrecht. Het antwoord is: Ja, dat kan als zorginnovatie gelijk opgaat met cappuccino financiering. Om deze vraag te beantwoorden las prof.dr. Guus Schrijvers de afgelopen twee jaar zo’n 900 wetenschappelijke publicaties, had vele gesprekken met deskundigen, raadpleegde hij vele statistieken en schreef er een boek over: Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel.

Op het symposium reikt hij de eerste exemplaren uit aan de symposiumdeelnemers, sprekers en aan enkele Kamerleden.

Voorkomen is beter dan genezen, maar is dat ook goedkoper? Ja, zo tonen goede voorbeelden aan. Een daarvan komt uit Zuid-Afrika. Daar werkt een zorgverzekeraar met een spaarpuntenprogramma. Verzekerden kunnen die punten verdienen wanneer zij gezonde voedingsmiddelen kopen, sportscholen bezoeken of spullen kopen die je gebruikt voor een gezonde leefstijl. De spaarpunten (Vitality Points) kunnen de verzekerden inwisselen voor een lagere premie of zij kunnen er in een webshop gezonde artikelen voor kopen. De verzekeraar die met dit spaarpuntenprogramma werkt, heet Discovery. Deepak Patel is arts. Hij ontwierp en geeft leiding aan dat spaarpuntenprogramma, evalueerde het en zal dit tijdens het middagsymposium voor het eerst in Nederland presenteren.

Na het Zuid-Afrikaanse avontuur licht Schrijvers twaalf aspecten van het het Cappuccinomodel toe en doet Schrijvers twaalf voorspellingen over het bestaande zorgbeleid. Vertegenwoordigers van zorgverzekeraars treden op als referent en beginnen de discussie over het model. Daarna komen deelnemers uitgebreid aan het woord.

Kijk voor meer informatie in de brochure

U kunt zich inschrijven voor dit middagsymposium via het online inschrijfformulier

ContactpersoonSchimmel, P.J. , Petra

Doelgroep:
Iedereen die zich met innovatie van zorg, ICT en bekostiging bezig houdt
Locatie: Nederland
Kosten: € 50,00
Kost bevat het boek Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel