Fysicon ontvangt FDA-goedkeuring om DataLinQ op Amerikaanse markt te brengen

0
458

mijlpaalOss, 25 augustus 2014 – Fysicon maakt bekend dat de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) goedkeuring heeft verleend voor het in de VS op de markt brengen van DataLinQ. De Fysicon DataLinQ producten werken volledig geautomatiseerd. De DataLinQ Pacemaker Programmer Acquisition Device (2PAD) verzamelt complexe specialistische data van iedere Pacemaker/ICD Programmer of remote care en koppelt deze aan een Elektronisch PatiĆ«nten Dossier (EPD) of PACS-2. DataLinQ Cardiac Rhythm Management (CRM) haalt uit de rapportage van de Pacemaker Programmer alle gewenste informatie.

Het is zelden mogelijk om specialistische dataverwerking systemen direct te integreren in het EPD of PACS-2. Compatibiliteitsproblemen maken deze integratie veelal onmogelijk waardoor uitwisseling van informatie vaak plaatsvindt per mail, brief, fax, of gegevens worden overgetypt of gescand. Dit resulteert in alle gevallen in een verlies van efficiƫntie en dit kan eveneens leiden tot het maken van fouten. Ook voor de beeldverwerkende applicaties die in een PACS-2 project opgenomen dienen te worden, is dit een veelvoorkomend probleem. DataLinQ kan eenvoudig worden ingezet voor dit integratieprobleem tussen specialistische dataverwerking systemen en medische informatiesystemen.

“De goedkeuring van de FDA om DataLinQ op de markt te brengen is goed nieuws voor Amerikaanse artsen die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om data te ontsluiten en het is een grote mijlpaal voor Fysicon”, aldus Bert Elberse, eigenaar en algemeen directeur van Fysicon. “Met deze nieuwe, eigen ontwikkeling, levert Fysicon weer een significante bijdrage aan het verbeteren van de gezondheidszorg.”

De Food and Drug Administration (FDA) is in de Verenigde Staten een agentschap van de federale overheid dat de kwaliteit en veiligheid van voedsel, toevoegingen daaraan en medicijnen bewaakt, maar ook de behandeling van bloed, medische producten, toestellen met elektromagnetische straling en cosmetica controleert. De FDA dwingt de naleving van gedeeltes van de Public Health Service Act af.