AZG medewerker in quarantaine vanwege mogelijke ebola besmetting

Een medewerker van Artsen zonder Grenzen (AzG)in België ligt in quarantaine in het UMC Sint-Pieter in Brussel omdat hij mogelijk besmet is met het ebolavirus, dat schrijven Belgische media vrijdag.

De man was in West-Afrika om de epidemie daar te bestrijden. Hij kwam twee weken geleden terug naar België. Donderdag kreeg hij plotseling koorts. Omdat hij net terug is uit het gebied dat zwaar getroffen is door de ebola-epidemie, is hij in het UMC Sint-Pieter in Brussel in quaranraine opgenomen.

ebolaDe WHO gaf afgelopen donderdag een update over Ebola in West Afrika: het aantal sterfgevallen is gestegen naar zeker 1552. In totaal zijn er 3069 besmettingen vastgesteld. VooralSierra Leone, Guinee en Liberia zijn zwaar getroffen door de ziekte. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er inmiddels meer dan 240 artsen en verpleegkundigen besmet met het virus, meer dan de helft daarvan is overleden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen