Positieve balans voor Maastricht UMC+ in 2013

Array

Maastricht UMC+ presenteert publieksjaarverslag in nieuw vormgegeven magazine
“Het was een goed en druk jaar”, vat Guy Peeters, voorzitter Raad van Bestuur van Maastricht UMC+, het jaar 2013 kort samen. Een gezonde financiële situatie en een notering in de wereldwijde top 50 van medische faculteiten leidden onder andere tot deze positieve balans. Maastricht UMC+ geeft in een gloednieuw vormgegeven jaarmagazine op toegankelijke wijze inzicht in zijn activiteiten van het vorig jaar.

8d89aeb934f221fed42fd0b313e40233Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) vormen samen het Maastricht UMC+. Patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek zijn de belangrijke aandachtsgebieden. Maastricht UMC+ is een deskundig partner voor gezondheidsherstel, -behoud en -bevordering. Dat wil zeggen dat onderzoek zich bijvoorbeeld richt op het genereren van kennis die bijdraagt aan het zo lang mogelijk gezond houden van mensen en het zoveel mogelijk voorkomen dat ze zorg nodig hebben. In de patiëntenzorg wordt het devies ‘de patiënt centraal’ steeds concreter ingevuld.

Innovatie
Hoogwaardig onderzoek leidt tot medische innovaties en goed onderwijs zorgt voor deskundige specialisten en verpleegkundigen. Wetenschappers van Maastricht UMC+ produceerden onder andere 2.030 wetenschappelijke publicaties, er vonden 148 promoties plaats en er stonden in totaal 4.511 studenten ingeschreven. Een revolutionaire lasertechniek bij staar, een ‘maagpacemaker’ die met succes werd getest en de eerste hybride operatiekamer van Nederland die in gebruik werd genomen, zijn slechts enkele van de medische innovaties van het afgelopen jaar. De professionals van Maastricht UMC+ dragen daarmee bij aan continue verbetering van het zorgaanbod en vergroting van de kennis over gezond leven.

Stimulans
De inspanningen van 7.142 gedreven medewerkers (5.473 bij het azM en 1.669 bij de FHML) leverden op meerdere vlakken zichtbaar resultaat op. Zo behoorde Maastricht UMC+ in 2013 tot de financieel gezondste ziekenhuizen van Nederland, vertoont de medewerkerstevredenheid een stijgende lijn en bezet de FHML een plek in de top 50 van medische faculteiten wereldwijd. De positieve balans van 2013 geeft dan ook vertrouwen in een gezonde toekomst.

De digitale versie van het Maastricht UMC+ jaarmagazine is te lezen via http://heritage.azm.nl/afbeeldingen/ebooks/jaarmagazine_MUMC/index.html#/1/

NB: Wegens het landelijke uitstel van het deponeren van de jaarrekening tot 15 december 2014 zijn geen financiële gegevens over het jaarresultaat 2013 opgenomen in dit jaarmagazine.

Bron: MUMC+

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen