VacuMedical maakt vliegende start met crowdfundcampagne om succes uit te breiden

0
3201

Ondernemer wil Nederland veroveren met succesvolle vacuümtherapie
VacuMedical, het bedrijf achter de Been-Kliniek en de RSI-kliniek in Utrecht is een crowdfundcampagne gestart. De kliniek die sinds vorig jaar een nieuwe, uiterst effectieve vacuümtherapie toepast voor de behandeling van been- en RSI-klachten, is zo succesvol dat zij niet meer aan de vraag kan voldoen. Via Collin Crowdfund wil oprichter Maarten Coolen € 200.000 ophalen om op korte termijn vestigingen te kunnen openen in Rotterdam en Hengelo. De lening die afgelopen woensdag 27 augustus werd opengesteld voor het publiek, is nu al voor 63% volgeschreven.

Directie Vacumedical (2)In oktober 2013 opende ondernemer Maarten Coolen de deuren van de Been-Kliniek en RSI-Kliniek in Utrecht. Daar introduceerde hij vacuümtherapie voor arm- en beenklachten die nieuw is in Nederland. Met de therapie, waarvan de basis is gelegd bij onderzoek van astronauten, kunnen veel voorkomende aandoeningen als gevolg van vaatproblemen in de benen en armen worden aangepakt: etalagebenen, restless legs, krampen maar ook RSI. Klachten waar zo’n 3,5 a 4 miljoen Nederlanders ooit mee te maken krijgen. Tot nog toe bestond er geen effectieve behandeling voor deze klachten, maar VacuMedical biedt hiervoor nu uitkomst. Coolen: “De overgrote meerderheid van onze patiënten merkt al na vier behandelingen een duidelijk resultaat. Die resultaten hebben de interesse voor de therapie alleen maar vergroot. Mensen komen uit het hele land. We draaien momenteel structureel overuren om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Dit momentum willen we graag benutten. Binnenkort gaan we de capaciteit verdubbelen door parallel met twee teams te werken.”

Enige in Nederland
VacuMedical is momenteel de enige partij in Nederland die beschikt over de benodigde techniek en know-how om de vacuümtherapie toe te passen. Het bedrijf wil deze marktpositie dan ook snel uitbreiden en op korte termijn twee vestigingen openen in Hengelo en Rotterdam, gevolgd door Amsterdam en Schiphol. Uiteindelijke doelstelling is om eind 2015 minimaal tien klinieken in Nederland te realiseren.

3-jarige lening met 8%
Via Collin Crowdfund wil VacuMedical € 200.000,- ophalen in de vorm van een driejarige lening met een vaste rente van 8%. De lening wordt middels maandelijkse lineaire aflossing in 3 jaar terugbetaald. Het geld wordt gebruikt om de klinieken in Hengelo en Rotterdam te openen. Iedereen kan – na eenmalige en kosteloze registratie bij Collin Crowdfund – vanaf € 500,- investeren in VacuMedical. Investeerders die € 2.000,-, € 5.000,- of € 10.000,- steken in het bedrijf ontvangen bovendien een extra beloning in de vorm van een waardecoupon van € 200,-, € 400,- of € 800,-.

Over Maarten Coolen
Maarten Coolen is de ondernemer achter VacuMedical en oprichter van de Been-Kliniek en RSI-Kliniek. Samen met wetenschapper Hein Coolen en arts Bernard Mulder geeft hij leiding aan de Been-Kliniek en RSI-Kliniek. Coolen was hiervoor werkzaam in onder meer de pharma-industrie, waar hij als oprichter en CEO betrokken was bij diverse bedrijven waaronder Aktuapharma en Docpharma.

Over Collin Crowdfund
Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met banken en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl

Bron: VacuMedical