Innovatieve ondernemer stuwt fysiotherapie naar hoger plan

fysiotherapie1-200x200Martine Rooth wint LOEY Award
Martine Rooth, oprichter van Fysiovoorjou.nl en programmadirecteur van Physitrack Nederland, heeft gisteravond de LOEY-Award in de categorie e-health in de wacht gesleept. De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie.

Volhardend ondernemerschap
De jury was tijdens de uitreiking erg lovend over het ondernemende karakter van Martine Rooth, die in korte tijd twee ondernemingen op de kaart heeft gezet. Met name haar volhardendheid om in een conservatieve markt vernieuwende concepten succesvol te lanceren, oogstte veel lof.

Fysiotherapie en e-health
Rooth: ‘Ik ben heel erg trots op de LOEY Award en ik wil dan ook graag iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Het winnen van de award voelt als een bevestiging dat ik op de goede weg ben en dat mijn visie op de gezondheidszorg breder wordt gedragen; geen wachtlijsten, maar online zorg waar en wanneer het jou uitkomt.’

In 2013 startte Martine Rooth (1988) haar eigen onderneming Fysiovoorjou.nl. Deze online fysiotherapiepraktijk, waarmee zij fysiotherapeutische consults levert op afstand, bouwde ze op eigen (financiële) kracht op en is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met zes werknemers. Sinds 2014 is Martine ook programmadirecteur Nederland voor Physitrack. Dit online revalidatieplatform biedt Nederlandse fysiotherapeuten, en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s. Met de oefeningen in videobeelden en geschreven en gesproken tekst en monitoringtools biedt het een motiverende aanvulling op het bestaande revalidatieproces. Door de inzet van Physitrack neemt de therapietrouw van cliënten toe. Hierdoor verbetert het revalidatieproces aanzienlijk.


LOEY Awards
Al vijf jaar worden online ondernemers, die uitzonderlijke prestaties leveren binnen het vakgebied, beloond met een LOEY Award. De LOEYs maken succesvolle ondernemers zichtbaar en dragen zo bij aan een verdere uitbouw van online initiatieven, samenwerking en vernieuwing. In vijf verschillende categorieën (e-Commerce, Tech, Marketing & Media, Education en e-Health) zijn de awards uitgereikt.


Over Physitrack

Physitrack biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s als onderdeel van het totale revalidatieproces. De gepersonaliseerde oefenprogramma’s, die eenvoudig met collega’s kunnen worden uitgewisseld, en de feedbackrapportages zorgen voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. Door het op afstand kunnen monitoren van patiënten neemt de therapietrouw toe en verbetert het revalidatieproces aanzienlijk. Physitrack biedt patiënten een gebruiksvriendelijk platform om het revalidatieproces helder en inzichtelijk te maken en herstel te bevorderen. Physitrack is een initiatief van o.a. Nathan Skwortsow, oprichter van Kamernet.nl en Lexa.nl. Physitrack is al actief in Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië.