Ouderen pispaal overheid

Array

ouderen lichtDit is een origineel bericht van CSO, Centrale van Samenwerkende Ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NVOG en NOOM
Ouderen zijn woest over de uitgelekte maatregelen.
Als de plannen waar zijn, blijkt dat de ouderen wederom opdraaien voor de sluiting van de begroting. Hadewych Cliteur, directeur ouderenkoepel CSO: “De ouderen worden zo het afvoerputje voor alle maatregelen, waar dit kabinet geen oplossing voor weet te vinden: 660 miljoen die het kabinet tekort komt doordat de huishoudtoeslag niet uitvoerbaar bleek, voelt als een rekening die door de ouderen moet worden betaald. Het begint sterk te lijken op mismanagement in het verdelen van lasten.”

De koopkracht van ouderen daalt al jaren aanzienlijk, zo blijkt uit berekeningen van de CSO-ouderenorganisaties. Hadewych Cliteur: “Vooral ouderen met hoge zorgkosten zijn de pineut, blijkt uit onze cijfers. De lidorganisaties Unie KBO en PCOB, NVOG en NOOM doen onderzoek naar de daadwerkelijke financiële situatie van verschillende groepen ouderen, de zorgen die zij hebben en het vertrouwen dat zij nog hebben in het kabinet. Die gegevens maken wij zo snel mogelijk bekend.”

Juist nu de ouderenorganisaties in gesprek zijn met minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jetta Klijnsma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) lekt uit dat nieuwe bezuinigingen in het bijzonder ouderen hard gaan raken. AOW-ers betalen vanaf 2016 meer belasting, omdat de ouderenkorting daalt. De zorgpremie gaat juist omhoog. CSO-directeur Hadewych Cliteur: “Ongelofelijk! Zo zet je de deur naar de tweedeling in de samenleving wagenwijd open. Voor ouderen is er immers geen mogelijkheid meer om hun financiële situatie te verbeteren door inkomen uit arbeid.”

Ouderen worden stapelgek van de stapeling van de diverse maatregelen die op hen afkomen. “We zijn bezig met een inventarisatie van alle maatregelen en de negatieve gevolgen en komen daar zeer zeker op terug. De ouderen accepteren dit niet meer. Het wordt tijd voor actie!”

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen