Meel geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak van beroepsastma in Frankrijk #ERS2014

Meel is geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak van beroepsastma in Frankrijk, op de voet gevolgd door schoonmaakmiddelen.
München, Duitsland: Een nieuwe studie, die werd gepresenteerd op het European Respiratory Society (ERS) Congress analyseerde alle gevallen van beroepsastma in Frankrijk. Het onderzoek, dat is de grootste in zijn soort, uitgevoerd in Frankrijk, had als doel om te begrijpen wie het meest is getroffen door beroepsastma en wat de belangrijkste oorzaken waren.

Er werden gegevens verzameld over een periode van 3 jaar uit een netwerk van respiratoire artsen gespecialiseerd in beroepsziekten. 330 gevallen werden geanalyseerd.

broodOnderzoekers schatten de incidentie op basis van de cijfers die verzameld en de resultaten van de analyse als volgt in:

  • Meel werd geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak (waargenomen bij 20% van de gevallen), op de voet gevolgd door ammoniumverbindingen vaak gevonden in reinigingsproducten (waargenomen bij 15% van de gevallen)
  • Vrouwen hebben meer kans te worden gediagnosticeerd met beroepsastma (43 per miljoen in vergelijking met 29 per miljoen zien bij mannen)
  • Incidentie was hoger onder geschoolde en ongeschoolde arbeiders (116 per miljoen) in vergelijking met boeren (97 per miljoen)
  • De hoogste incidentie werd gezien bij mensen die werkzaam zijn in de productie van voedingsmiddelen en dranken (279 per miljoen) in vergelijking tot degenen die werkzaam zijn in de landbouw (160 per miljoen)

Professor Frederic De Blay, hoofdauteur van het Universitair Ziekenhuis van Straatsburg, zei: “Deze studie heeft ons een gedetailleerd inzicht in de beroepsastma  in Frankrijk gegeven. Het helpt om ons te laten zien waaraan mensen worden blootgesteld aan schadelijke stoffen en die het meest waarschijnlijk worden beïnvloed. Deze bevindingen zijn belangrijk omdat ze kunnen helpen met de toekomstige preventie methoden om te zorgen dat mensen die het risico lopen van beroepsastma worden beschermd tegen het te maken. “

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen