Verscherpt toezicht Stichting Zorgplein Maaswaarden opgeheven

0
215

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting Zorgplein Maaswaarden in Wijk en Aalburg opgeheven. De kwaliteit en veiligheid van zorg is sterk verbeterd.
In maart 2014 stelde de inspectie Stichting Zorgplein Maaswaarden voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht vanwege structurele tekortkomingen in de zorg. In de tussentijd is er veel verbeterd, onder andere op het gebied van medicatieveiligheid. Ook zijn bijvoorbeeld de dossiers in orde gemaakt. Daarnaast nam Stichting Zorgplein Maaswaarden de noodzakelijke stappen om de aansturing van de organisatie te verbeteren.

IGZGezien de huidige inzet van het bestuur, de raad van toezicht en de medewerkers heeft de inspectie voldoende vertrouwen in de zorgverlening van Stichting Zorgplein Maaswaarden om het verscherpt toezicht op te heffen. De inspectie blijft de vorderingen volgen om te zien of de verbeteringen worden vastgehouden.

Bron: IGZ

Vorig artikelStockholm-Uppsala life science hub in goede gezondheid
Volgend artikelInfographic zorgverzekering 2015: wat verandert er?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.