Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar kindergeneeskunde Peter Smit

lintjeProf. dr. Peter Smit ontving op woensdag 10 september een Koninklijke onderscheiding uit handen van de heer Bert Swart, burgemeester van Zuidhorn. Smit is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding onder meer vanwege zijn bijzondere verdiensten als onderzoeker op het gebied van metabole ziekten. De uitreiking vond plaats op het symposium ‘Crossing barriers’ dat in UMCG plaatsvond ter ere van het afscheid van Peter Smit.

Vanaf 1979 is Peter Smit verbonden aan het UMCG. Hij is 34 jaar hoofd geweest van de sectie Metabole ziekten. In 2008 werd hij benoemd tot hoogleraar kindergeneeskunde, in het bijzonder de metabole ziekten. Zijn leerstoel werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Metakids.

In zijn loopbaan heeft hij een grote impuls gegeven aan het wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de stofwisselingsziekten. Peter Smit hechtte veel waarde aan de belangen van ouder- en patiëntorganisaties; gedurende zijn loopbaan heeft hij veel adviserende functies gehad bij deze organisaties, zowel op nationaal- als op internationaal niveau.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen