Glaucoomdag 2014: van autorijden tot oogdruppelen

0
209

genenGlaucoom is één van de meest voorkomende oogaandoeningen in Nederland. Dat het zicht minder wordt, heeft u bij glaucoom vaak niet eens in de gaten. Dat is het verraderlijke aan deze aandoening. De Glaucoomdag op 27 september 2014 is er voor iedereen met glaucoom of die daar meer over wil weten.

Programma
De Glaucoomdag is een inspirerend evenement met sprekers, workshops en een paneldiscussie. U wordt bijgepraat over actuele ontwikkelingen op het gebied van glaucoom, behandelmethodes en oogdruppeltechnieken.

Zo is er een lezing van prof. Jansonius (UMC Groningen) over de rol van genen en licht bij glaucoom. De workshops staan vooral in het teken van mogelijkheden (blijven) zien: autorijden, fotografie, computergebruik en verlichting. Laat u informeren en inspireren, kom ook!

Praktisch
De Glaucoomdag vindt plaats op zaterdag 27 september 2014 van 12.00 – 18.00 uur in Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Utrecht.

Het volledige programma van de Glaucoomdag is te vinden op www.glaucoomdag.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de dag en uw keuze maken uit de verschillende workshops. Let op: u kunt zich inschrijven tot uiterlijk 22 september.

Oogvereniging patiëntengroep Glaucoombelangen
De Glaucoomdag wordt georganiseerd door de Oogvereniging patiëntengroep Glaucoombelangen. De patiëntengroep Glaucoombelangen zet zich in voor iedereen met glaucoom in Nederland. Dat doet zij onder meer door voorlichting, het organiseren van bijeenkomsten en het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek.