‘Is mijn borstkanker erfelijk?’ symposium en verwenactiviteiten voor patiënten

0
396

borstkankerOp zaterdag 4 oktober organiseert het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC – Havenziekenhuis een speciale dag voor borstkankerpatiënten. De bijeenkomst bestaat uit een symposium over (erfelijke) borstkanker en verschillende verwenactiviteiten. De presentatie van het symposium is in handen van RTV-Rijnmond presentatrice Yvonne Nesselaar.

Tijdens het symposium wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld. Zo beantwoorden diverse specialisten vragen over de erfelijkheid van borstkanker en de mogelijkheden van borstchirurgie. Verder komen onderwerpen als chemotherapie en overgangsklachten bij hormonale therapie aan de orde. Patiënten kunnen tijdens de patiëntendag videobeelden uit de praktijk bekijken, diverse informatiestands bezoeken en zij horen de persoonlijke verhalen van drie ervaringsdeskundigen. Bijzonder aan de patiëntendag zijn ook de modeshows en de diverse verwenactiviteiten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Dani Elden Stichting.

Academisch Borstkankercentrum
Begin dit jaar hebben het Erasmus MC Kankerinstituut en het Havenziekenhuis hun krachten gebundeld in het Academisch Borstkankercentrum. Alle specialismen die nodig zijn voor de diagnose en behandeling zijn binnen het centrum aanwezig. De medisch specialisten van het Academisch Borstkankercentrum werken zeer nauw met elkaar samen. Zij werken volgens het principe ’snel en efficiënt waar het kan, alle experts rond de patiënt waar nodig’.

Aanmelden
Borstkankerpatiënten zijn van harte welkom samen met één familielid, vriend of bekende.
De patiëntendag vindt plaats op zaterdag 4 oktober bij het Erasmus MC Kankerinstituut, locatie Daniel den Hoed van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Aanmelden kan via e-mail (academischborstkankercentrum@erasmusmc.nl) of telefoonnummer 010 703 50 00. Meer informatie vindt u op: www.academischborstkankercentrum.nl.