Aanwijzing voor Senioren Respons

Array

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van VWS Senioren Respons in Delft een aanwijzing gegeven. De instelling moet binnen zes weken maatregelen om de kwaliteit van zorg te verbeteren.
Senioren Respons biedt thuiszorg en welzijnswerk aan ongeveer 60 ouderen met lichamelijke of psychische problemen. Uit het toezicht van de inspectie bleek dat de organisatie op verschillende punten niet voldoet aan de wettelijke eisen en voorwaarden om verantwoorde zorg te kunnen leveren.

IGZ_824x675Senioren Respons moet nu binnen zes weken maatregelen nemen. Zo moet er onder andere voor alle cliënten een zorgplan zijn opgesteld en ingevoerd. Ook dient Senioren Respons medicatiebeleid op te stellen en een plan te maken om dat in te voeren. Verder is het noodzakelijk dat de instelling beleid ontwikkelt op het gebied van het toepassen en terugdringen van vrijheidsbeperking en vastlegt aan welke cliënten wel en niet zorg geleverd kan worden.

De inspectie zal toezien op de uitvoering van alle punten uit de aanwijzing. Mocht Senioren Respons na zes weken nog niet voldaan hebben aan de aanwijzing, dan kan de staatssecretaris een last onder bestuurdwang of een last onder dwangsom opleggen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen