Alpe d’HuZes presenteert nieuw bestuur

Array

bestuurStichting Alpe d’HuZes heeft met ingang van september een nieuw bestuur. De benoeming van de Raad van Toezicht eerder dit jaar markeerde de nieuwe start van Alpe d’HuZes. In het kader van deze nieuwe start is een aantal verbetermaatregelen doorgevoerd die van Alpe d’HuZes een nog professionelere en succesvollere organisatie maken in de strijd tegen kanker.

Ed Kronenburg, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Het benoemen van het nieuwe bestuur is één van de maatregelen die zijn opgesteld om de organisatie te versterken. De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat het bestuur de professionalisering van Alpe d’HuZes voortzet. Wij zullen het bestuur hierbij actief steunen en adviseren.”

De maatregelen die eerder dit jaar werden vastgesteld zijn:
1. het installeren van een raad van toezicht en het benoemen van een nieuw bestuur;
2. het aangaan van een nieuwe overeenkomst met KWF Kankerbestrijding;
3. het lanceren van een nieuwe website;
4. het borgen van alle verbetermaatregelen in nieuwe statuten;
5. het opstellen van een nieuw bestedingsplan.

De laatste maatregel is het installeren van een vrijwilligersraad en zal naar verwachting dit jaar nog worden afgerond.

Het nieuwe bestuur van Alpe d’HuZes bestaat uit ervaren mensen die beschikken over de nodige kennis en ervaring in hun aandachtsgebied. De samenstelling van het bestuur is als volgt:
Voorzitter: Johan van der Waal – Organisatie adviseur in (lokale) overheid
Secretaris: Joost Hansum – Directeur Bestuurszaken bij Gemeente ‘s-Hertogenbosch
Penningmeester: Joost Ausems – Business controller bij vakbond CNV
Koersdirecteur: Tom de Geus – Partner bij AIMS International en Talent coaching
Communicatie: Jolanda Hillebrand-Tijhuis – Hillebrand Coaching
Algemene zaken: Olaf Sterkenburg – Managing Director bij PON Equipment
Inkomsten: Kees van Dorp – o.a. lid van Raad van Commissarissen van Atag Nederland BV

Johan van der Waal, voorzitter van Alpe d’HuZes: “Na de cheque overhandiging op 5 oktober richten we ons met vereende krachten op de 10e editie van Alpe d’HuZes. We blijven doen waar we goed in zijn; zoveel mogelijk geld inzamelen, door ons onbaatzuchtig in te zetten voor een ander vanuit een geweldige saamhorigheid. Want wij weten waar we dit allemaal voor doen, we willen dat er niemand meer dood gaat aan kanker.”

Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen deelnemers op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer. Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat uiteindelijk minder mensen doodgaan aan kanker.
Dit is een origineel bericht van stichting Alpe d’HuZes
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen