Food2Move Papendrecht start nieuw thema “Gezondheid in bedrijf”

Array

gezond-etenFood2Move Papendrecht is een nieuw initiatief in de Drechtsteden en richt haar gezondheidsactiviteiten op het bedrijfsleven en instellingen. Wij zijn begin september 2014 officieel gestart met het thema “Gezondheid in bedrijf”, en bieden ondernemers onze expertise aan bij het opstellen van een gezondheidsbeleidsplan voor hun medewerkers met als inzet een betere en meer duurzame inzetbaarheid van de medewerkers door middel van gezonde voeding en een actieve(re) leefstijl. Wij ondersteunen ondernemingen vanaf het eerste plan tot en met de complete uitvoering van het gezondheidsproject.

Vervolgens kunnen wij de medewerkers, zowel individueel als collectief, begeleiden tijdens het traject door ze te adviseren en te coachen met als richtpunt het behalen van hun persoonlijke doelstelling. De medewerkers zullen een verbetering van hun gezondheid, conditie en mindset ervaren. De werkgever merkt naast het lagere ziekteverzuim en de daarbij behorende afname van de ziektekosten een hogere productiviteit op de werkvloer en een verbeterde teamspirit. Wij adviseren bedrijven en medewerkers over gezonde voeding en organiseren fitheidsactiviteiten, varierend van wandelclubs, via fitnessgroepen en bootcamps tot aan hardloopsessies toe. Dit bij voorkeur in collegiaal groepsverband zodat gelijktijdig aan teambuilding wordt gewerkt. Op die wijze biedt Food2Move ook kleine ondernemingen die zelf niet over de benodigde expertise, man/vrouwkracht en interne faciliteiten beschikken de mogelijkheid een gezondheidsbeleidsplan op te stellen en uit te voeren d.m.v. outsourcing. Food2Move is er ook voor de kleinste ondernemers.

Voor kleine zelfstandigen zoals de zzp’ers, winkeliers, freelancers, etc. is een goede gezondheid bijna letterlijk van levensbelang. Ziek zijn betekent voor hen direkt inkomstenderving, en langdurige arbeidsongeschiktheid kan al snel tot gedwongen bedrijfssluiting leiden! Speciaal voor hen hebben wij een ‘light’-versie van het gezondheidsprogramma samengesteld: dat is het nieuwe ‘Fit for the job’-programma. Een programma waarin kleine ondernemers met geen of weinig personeel toch in groepsverband dezelfde mogelijkheden en voordelen kunnen genieten als het volwaardige programma voor de middelkleine tot grote ondernemingen. Hierin wordt dan bijvoorbeeld het aspect teambuilding tussen collega’s uit één (groot) bedrijf vervangen door onderlinge netwerksessies. Zo biedt Food2Move Papendrecht dus ook deze kwetsbare groep gezonde kansen op de arbeidsmarkt!

Food2Move geeft niet alleen voedingsadviezen, maar beschikt ook over meerdere speciale dieetprogramma’s voor mensen met (extreme) obese, insulineresistentie (bijvoorbeeld diabetes), voedselintolerantie of voedselallergie. Wij leveren hiervoor ook de benodigde uitgebalanceerde voedingsproducten en supplementen van een gerenommeerd fabrikaat, afgestemd op een persoonsgericht programma. Zo is er bijvoorbeeld een voedingsshake vrij van lactose, gluten en soja op basis van erwtproteïne. Dit stelde ons in staat om een geheel nieuw programma op te stellen, het hormoonbalansdieet. Ir. levensmiddelentechnologie Ralph Moorman, afkomstig van de Wageningen University, ontwikkelde een gezondheidsprogramma, de hormoonfactor, dat op natuurlijke wijze het hormonale systeem terug in evenwicht brengt. Dit brengt veel meer voordelen met zich mee dan alleen een verbetering in de lichaamssamenstelling. Een stabiele werking van onze hormonen zorgt ervoor dat de natuurlijke processen in ons lichaam op elkaar zijn afgestemd. Door allerlei invloeden, intern en extern, kunnen deze processen ontregeld raken. Door de richtlijnen van de hormoonfactor te volgen is in de praktijk gebleken dat heel veel kwaaltjes of gezondheidsproblemen sterk kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Bedrijven die starten met het thema Duurzame Inzetbaarheid kunnen voor hun project overheidssubsidie aanvragen. De subsidievergoeding wordt mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en bedraagt maximaal 50% van het projectbudget en is ondermeer bedoeld voor het inhuren van externe adviseurs, zoals bijvoorbeeld Food2Move Papendrecht. Wij helpen ondernemers bij het opstellen van het hiervoor benodigde gezondheidsbeleidsplan en het indienen van de aanvraag. Het Nederlandse subsidiefonds beschikt over een totaalbudget van 22 miljoen euro. Wij verrichten onze activiteiten onder andere vanuit het Lifestyle Center Sliedrecht, Thorbeckelaan 7 in Sliedrecht, waar wij over alle faciliteiten beschikken om bodyscans (lichaamscompositiemetingen) en voedingsanalyses uit te voeren, presentaties en trainingen te verzorgen en workshops en masterclasses te organiseren, etc.
Dit is een origineel bericht van Food2Move Papendrecht
Bron: ANP Persupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen