Operatie gastvrij nadert nieuwe fase in Catharina Ziekenhuis

AAM002_2_entree_fr03Het Catharina Ziekenhuis heeft maandag 200 nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen. Het totaal komt daarmee op 760 plaatsen voor patiënten en bezoekers. Eind volgend jaar komen er nog eens 40 parkeerplaatsen bij. Behalve een aanwinst voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis, betekent de uitbreiding van de parkeerfaciliteiten ook minder overlast voor de omgeving. Het aantal parkeerplaatsen dat nu gebruikt kan worden is bijzonder voor een ziekenhuis dat midden in een stad als Eindhoven staat.

Aanleiding voor de herinrichting van het terrein is dat het ziekenhuis een nog gastvrijere en moderne omgeving wil creëren voor patiënten en bezoekers. Een groot onderdeel van de nieuwbouw en renovatie is de bouw van het nieuwe Catharina Hartcentrum. Dit twee verdiepingen tellende centrum komt bovenop de ook nieuw te realiseren entreehal van het Catharina Ziekenhuis. Deze entreehal wordt pal voor de huidige hoofdingang gebouwd.

Shuttle-bus voor patiënten en bezoekers
In de eerste week van oktober wordt rechts naast de huidige hoofdingang een tijdelijke hoofdingang gebouwd. Om de overlast van de bouwwerkzaamheden tot een minimum te beperken, rijdt er op werkdagen voor patiënten en bezoekers een gratis Catharina-shuttle tussen de nieuwe kiss&ride-zone en de hoofdingang.

Catharina Hartcentrum
Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw worden alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum geconcentreerd. Daar komen de Eerste Hart Hulp, de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de dotterlounge (12 plekken, patiëntvriendelijke omgeving waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken).
De begane grond van dit nieuwe gebouw sluit aan op de bestaande entreehal, die daarmee meteen vergroot en vernieuwd wordt. Met winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant is de centrale hal straks van alle gemakken voorzien en voldoet daarmee beter aan de wensen van deze tijd. De nieuwbouw zal naar verwachting eind 2015 klaar zijn.

De bestaande hartkatheterisatiekamers (5) in het ziekenhuis maken plaats voor patiëntenkamers. Daardoor is het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer 1–persoonskamers te bouwen.

Half juli werd de derde gerenoveerde verpleegafdeling opgeleverd. De renovatie van de andere vijftien verpleegafdelingen gaat door tot 2019. In augustus werden ook de tweede en derde verdieping van het bestaande polikliniekgebouw in gebruik genomen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen