Grootschalig onderzoek onder mensen met diabetes

Array

diabetes-200x200Zelfzorgprogramma Mijn GezondheidsPlatform (MGP) geeft gebruikers een stem bij de doorontwikkeling van het programma ter ondersteuning van hun ziekte.

In een grootschalig onderzoek brengt MGP de behoeftes van gebruikers in kaart. Deze zijn input voor de volgende stappen van doorontwikkeling van het programma. In ruil daarvoor krijgen mensen gratis onbeperkt toegang tot het platform.

MGP is een belangrijk online platform om zelfzorg mogelijk, maar ook makkelijk te maken. De tijd dat de dokter bepaalde wat goed was voor de patiënt, is eigenlijk wel voorbij. Mensen vinden, mede dankzij internet, bovendien snel veel informatie over hun ziekte of aandoening. Patiënten willen steeds vaker meedenken over hun behandeling en geven graag zelf aan wanneer en hoe ze zorg willen ontvangen.

Mijn GezondheidsPlatform geeft mensen belangrijke handvatten om zelf de regie over hun gezondheid in handen te nemen. Het geeft gebruikers nu ook een stem in hoe het zelfzorgplatform verder ontwikkeld wordt. Als dank voor het anoniem invullen van een korte enquête kan er gratis gebruik gemaakt worden van Mijn GezondheidsPlatform.

Mensen met diabetes wordt gevraagd om op de volgende pagina de vragenlijst in te vullen: http://www.gezondheidpagina.com/#!Grootschalig patientonderzoek/c1xe8

Over MGP
MGP is een online programma waarmee mensen met of zonder chronische ziekte samenwerken met behandelaars. Goede gezondheid staat hierbij centraal. Het programma ondersteunt mensen bij zelfzorg van chronische aandoeningen en leefstijlverbetering.

Gebruikers registreren in Mijn GezondheidsPlatform informatie over hun gezondheid, zoals hun aandoeningen, medicijngebruik, en meetwaarden bij de huisarts. Op basis van deze gegevens geeft Mijn GezondheidsPlatform gezondheidsdoelen om aan te werken. Gebruikers kiezen zelf de doelen waar ze aan gaan werken. Het programma biedt mensen opdrachten, advies en ondersteuning om deze doelen te halen.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen