‘Hoe meer modder, hoe beter’

0
241

Erasmus-MC-300x223Met survival, golfen of zelfs barbecueën halen enthousiaste actievoerders maandelijks duizenden euro’s op, bestemd voor goede doelen verbonden aan het Erasmus MC.

Golfen
Zo bracht het Paul van der Stoel met zijn Benefiet Golftoernooi in Numansdorp € 40.000 op. De opbrengst gaat deels naar het Ronald McDonald Huis Sophia.

Steentje
Met de organisatie van concerten heeft de stichting Inspire2liveMusic inmiddels € 393.300 binnengesleept. Een aanzienlijk deel daarvan gaat naar de Daniel den Hoed Stichting. “Ik hoop van harte dat we jaarlijks door de muziek een steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen kanker”, zegt dirigent Peter Overduin.

Modder
Bjorn Meijlemans hoopt dit jaar € 5.000 op te halen voor het Erasmus MC-Sophia, door mee te doen aan zogeheten survival runs. Dat zijn lange-afstandslopen gecombineerd met het overwinnen van zware hindernissen. “Hoe meer modder om doorheen te raggen, hoe beter”, zegt hij. “Ik ga er dit jaar flink tegenaan.”

Barbecue
Op 6 september was er een oldtimertour en een aansluitende barbecue voor het nieuw te bouwen kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC-Sophia. De tocht van ongeveer 90 km werd verreden over de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland.

Vliegen
Roeien tegen Alzheimer: dat gebeurde afgelopen weekend, op 20 september. De opbrengst – vorig jaar ruim € 41.000 – gaat naar onderzoek naar deze ziekte. “Een stuk roeien voor Alzheimer-onderzoek komt zowel onze conditie als het welzijn van mensen ten goede. Twee vliegen in een klap dus!”, schrijft een van de deelnemers.

Toernooi
Arjan de Vries organiseert op 12 oktober een bowlingtoernooi voor de Daniel den Hoed Stichting. “Op 18 juni overleed onze broer Dennis de Vries aan de gevolgen van melanoomkanker”, schrijft hij op zijn actiepagina. “Dennis had een passie voor bowlen en de laatste keer dat we elkaar spraken, heb ik hem beloofd een toernooi te organiseren ter nagedachtenis aan hem.”

Bron: Erasmus MC