Op de bres voor meest kwetsbare kinderen

Array

brandbriefTalant is een van de organisaties in het Noorden die zich ernstig zorgen maken over de zorg en begeleiding voor kinderen met een zware verstandelijke beperking in 2015. Samen met bestuurders in de gehandicaptenzorg in Groningen en Drenthe heeft de Raad van Bestuur hierover 19 september een brandbrief gestuurd naar de staatssecretaris en de fracties van de Tweede Kamer.

Vandaag  is er in de Tweede kamer een laatste debat over de invoering van de Wet langdurige zorg. De bestuurders van de betrokken organisaties voor gehandicaptenzorg hopen dat de brandbrief er toe bijdraagt dat de staatssecretaris alsnog tot inkeer komt en de kinderdagcentra opneemt in de Wet Langdurige zorg.

Als dat lukt, is de intensieve en gespecialiseerde zorg voor de meest kwetsbare kinderen geborgd. Dat zou veel onzekerheid bij ouders wegnemen en recht doen aan de ernst van de beperkingen van deze kwetsbare kinderen.

Met het persbericht dat naar de media is verstuurd vragen de organisaties aandacht voor de brandbrief en de positie van deze kinderen die naast hun verstandelijke beperking vaak ook nog andere beperkingen hebben zoals epilepsie, spasticiteit en autisme.

Bron: Nieuwsbank.nl

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen