MMC op één na ‘meest patiëntvriendelijke ziekenhuis’

Máxima Medisch Centrum is zeer patiëntvriendelijk, aldus de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). MMC nam vandaag de 2e prijs voor ‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland’ in ontvangst uit handen van Gerdi Verbeet voorzitter van de raad van toezicht van de NPCF.

Om de patiëntvriendelijkheid van ziekenhuizen te beoordelen is een analyse gemaakt van de waarderingen op Zorgkaart Nederland. Deze website, een initiatief van de NPCF, biedt patiënten de gelegenheid een zorgaanbieder of zorgprofessional te beoordelen.

Van links naar rechts: Wilna Wind - directeur NPCF, Christianne Lennards – lid raad van bestuur MMC, Elly v.d. Meijden – lid cliëntenraad MMC en Gerdi Verbeet – voorzitter raad van toezicht NPCF

Van links naar rechts: Wilna Wind – directeur NPCF, Christianne Lennards – lid raad van bestuur MMC, Elly v.d. Meijden – lid cliëntenraad MMC en Gerdi Verbeet – voorzitter raad van toezicht NPCF

Patiënten beoordelen de ziekenhuizen op accommodatie, afspraken, behandeling, informatie, luisteren en medewerkers. MMC kreeg in totaal 514 waarderingen op Zorgkaart Nederland met gemiddeld cijfer een 8.8.

 “We zijn erg trots op deze 2e plaats. De positieve waarderingen zijn fijn maar ook van de minder goede beoordelingen kunnen we heel veel leren. We monitoren daarom alle waarderingen op dit platform dagelijks.” Aldus Christianne Lennards, lid raad van bestuur MMC.

Christianne Lennards: “Patiëntvriendelijkheid zit natuurlijk in alle dagelijkse dingen; luistert de dokter goed naar mijn verhaal? Kan ik makkelijk parkeren? Maar ook: sluiten afspraken bij verschillende dokters op elkaar aan en word ik goed voorgelicht? Al deze zaken moeten goed geregeld zijn. Daarnaast zoekt MMC continu naar om de dienstverlening aan patiënten te optimaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is MijnMMC, via dit patiëntenportaal kunnen patiënten digitaal hun eigen dossier inzien.”

Ook op het gebied van gastvrijheid scoorde MMC eerder dit jaar goed. Tijdens de Gastvrijheidszorg Award uitreiking behaalde MMC weer 4 sterren.

Bron: MMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen