#ESMO14 Merck Serono kent €1 miljoen toe aan de winnaars eerste Oncology Innovation Grant

Een van de winnaars van de eerste Oncology Innovation Grant is prof. dr. Stefan Sleijfer van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.#ESMO14
Merck Serono heeft dit weekend de winnaars van de eerste Grant for Oncology Innovation (GOI) bekendgemaakt. Zij ontvangen een grant uit het fonds van in totaal €1 miljoen. De winnaars van 2014 werden formeel bekendgemaakt op een prijsuitreikingsceremonie die samenviel met de jaarlijkse bijeenkomst van de European Society for Medical Oncology (ESMO) 2014 in Madrid, Spanje.

Onder de drie winnaars is ook de Nederlandse onderzoeker prof. Dr. S. Sleijfer van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

sleijferProfessor S. Sleijfer doet onderzoek naar het niet-invasief monitoren van borstkanker. Deze kankersoort is nog altijd de meest voorkomende onder vrouwen. Het onderzoek van de heer Sleijfer is daarmee van zeer grote waarde.

Bij de Nederlandse vestiging van Merck Serono is enthousiast gereageerd. Lizette Ghazi, Medical Director: “Merck Serono stimuleert wereldwijd onderzoek naar ‘personalised medicines’ teneinde behandelopties voor patiënten te optimaliseren. Deze prijs onderstreept de waarde van Nederlands onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor kanker.”

 

Teun Loots, Business Unit Director: “Dit is een mooie bevestiging van de Nederlandse (in dit geval Rotterdamse) innovatiekracht. Fantastisch dat Merck Serono ook op deze manier kan bijdragen aan die innovatie en tegelijk kan aantonen haar langere termijn businesspartnership ook in Nederland zeer serieus te nemen.“

 

Over de Merck Serono Grant for Oncology
De GOI werd geïntroduceerd in september 2013 op het European Cancer Congress (ECCO-ESMO-ESTRO) 2013 in Amsterdam, en heeft als doel het steunen van onderzoekers die werken aan innovatieve projecten met het potentieel om het onderzoek naar de gepersonaliseerde behandeling van solide tumoren te bevorderen.

 

Interessegebieden voor de GOI zijn:

  • Toegang tot gepersonaliseerde behandeling/zorg voor patiënten
  • Innovatief onderzoek met klinische relevantie en voordelen voor patiënten
  • Solide tumormaligniteiten

 

De Merck Serono Grant for Oncology Innovation bouwt voort op het succes van de Grant for Fertility Innovation (GFI), de Grant for Multiple Sclerosis Innovation (GMSI) en de Grant for Growth Innovation (GGI), die sinds 2010 goed zijn geweest voor beurzen voor onderzoeksprojecten ter waarde van in totaal meer dan €10 miljoen.

 

Over de winnaars
De internationale wetenschappelijke stuurgroep van vooraanstaande oncologen en onderzoekers heeft de volgende winnaars geselecteerd:

  • Prof. dr. S. Sleijfer, Erasmus MC Cancer Institute, Rotterdam, Nederland; voor voorgesteld onderzoek naar “Non-invasive monitoring of breast cancer therapy using cell-free tumor DNA in blood”.
  • Dr. Clara Montagut, Hospital del Mar, Barcelona, Spanje; voor voorgesteld onderzoek naar “Ultra-selection and molecular monitoring of CRC patients treated with anti-EGFR therapy using NGS platforms and serial liquid biopsies”.
  • Dr. Ulrich Güller, Cantonal Hospital, St. Gallen, Zwitzerland; voor voorgesteld project getiteld: “Prospective, double-blinded, placebo-controlled, phase III randomized trial of adjuvant aspirin treatment in PIK3CA mutated colon cancer patients”.

 

“Ik wil graag de winnaars en hun teams feliciteren met de kwaliteit van hun onderzoeksprojectvoorstellen. Alleen al in de afgelopen tien jaar is door innovatief onderzoek op het gebied van oncologie een aantal baanbrekende ontdekkingen gedaan. Deze hebben geleid tot een beter begrip van individuele tumorbiologie, waarmee een gepersonaliseerde benadering van patiëntenzorg tot de mogelijkheden gaat behoren,” aldus Belen Garijo, President en CEO, Merck Serono. “Wij hopen dat deze eerste Grant for Oncology Innovation zal bijdragen aan verder grensverleggend onderzoek naar de gepersonaliseerde behandeling van kanker dat uiteindelijk kan leiden tot betere klinische resultaten voor patiënten.”

 

Ga voor meer informatie over GOI en over de aanmeldingsprocedure voor 2015 naar:
www.grantforoncologyinnovation.org

Bron: Merck Serono

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen