Leren van het grootste oogziekenhuis ter wereld: 380.000 operaties per jaar

0
377

oog bullseye roos doelOp 25 september jl. vond de tiende editie van de Oogzorgnetwerkdag plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement wisselen de afdelingen Oogheelkunde binnen Het Oogzorgnetwerk kennis uit. Dit jaar werden de deelnemers geïnspireerd door dr. Haripriya, oogarts van het Aravind Eye Care System in India.

Het Aravind Eye Care System, het grootste oogziekenhuis ter wereld waar jaarlijks maar liefst 380.000 chirurgische ingrepen plaatsvinden, staat bekend om haar efficiënte manier van werken om zo hun missie te bereiken om onnodige blindheid in India te voorkomen. Het Oogzorgnetwerk heeft dr. Haripriya uitgenodigd om de deelnemers te inspireren met de succesverhalen uit India.

Tijdens de presentatie bleek dat het hoge aantal ingrepen dat het ziekenhuis uitvoert, leidt tot betere kwalitatieve zorg met minder complicaties. Ondanks dit hoge aantal ingrepen blijkt uit onderzoek dat toch nog maar 7% van de mensen uit de regio waar het Aravind opereert wordt bereikt. Om dit percentage te verhogen deelt het Aravind actief haar kennis met andere ziekenhuizen.

De presentatie van dr. Haripriya past goed binnen de doelstelling van Het Oogzorgnetwerk, namelijk het leren van de best practices binnen het netwerk, maar ook van de wereldwijde succesverhalen.