Samen tegen Eenzaamheid

Array

www-online-200x200Social media barsten van de vrolijke statusupdates. Toch voelt zeker dertig procent van de Nederlanders zich weleens eenzaam. Veel mensen vinden het moeilijk om dit erkennen. Om dit taboe te doorbreken wordt De week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Therapieland biedt daarom deze week het online behandelprogramma Eenzaamheid gratis aan.

Eenzaamheid wordt vaak gekenmerkt door frustraties, verdriet en gemis aan verbondenheid. Het komt voor in alle lagen van de bevolking. Van jong tot oud, man en vrouw en ziek of gezond. Door het programma van Therapieland te volgen maken deel- nemers een bewuste keuze niet meer eenzaam te hoeven zijn.

“Stap voor stap leerde ik mijn gevoelens te plaatsen en mijn leef- en denkwijze te veranderen”

Inzicht krijgen
Door middel van filmpjes, opdrachten en vragenlijsten worden verkeerde overtuigingen aangepakt. Mensen worden uitgedaagd om zichzelf te activeren en initiatief te nemen. Op die manier krijgen ze inzicht in de situatie en mogelijke oplossingen. Zo komen ze uit de negatieve spiraal waar ze in zaten.

Via een advertentie kwam Suzan bij het programma van Therapieland terecht. “Ik was werkloos, voelde me vaak eenzaam en buiten de maatschappij staan. Het programma heeft mij enorm geholpen. Stap voor stap leerde ik mijn gevoelens te plaatsen en mijn leef- en denkwijze te veranderen”.

Laagdrempelig
Therapieland biedt online psychologische hulp op maat. Door vroegtijdig met een programma van Therapieland te starten, wordt voorkomen dat later zwaardere professionele hulp nodig is. Deze laagdrempelige aanpak wordt gezien als een toekomst in de zorg en van harte ondersteund door minister Schippers van Volksgezondheid.

Kijk voor meer informatie op www.therapieland.nl of neem contact op via [email protected] of 088-0201103

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen