Het Beste Zorgidee levert in eerste drie weken al honderden zorgideeën op

Er zijn sinds de opening van Het Beste Zorgidee drie weken geleden al ruim 300 zorgideeën ingestuurd. Niet eerder werden er in de eerste drie weken na de start zo veel ideeën ingestuurd die de zorg beter kunnen maken. Wie een briljant zorgidee heeft, kan dat nog tot en met 19 oktober insturen.

Het heeft er alle schijn van dat de jury van Het Beste Zorgidee het dit jaar drukker gaat krijgen dan ooit.

 

idee medischDe ideeën die massaal worden ingestuurd moeten de Nederlandse zorg efficiënter, goedkoper en vooral patiëntvriendelijker maken. De inschrijving is nog geen drie weken geopend; insturen kan nog tot en met 19 oktober via de website van Het Beste Zorgidee (www.hetbestezorgidee.nl). De winnaar wordt beloond met een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren.

De inzendingen lopen uiteen van heel eenvoudige tot zeer complexe ideeën. De jury zal bij de beoordeling letten op de kwaliteit, effectiviteit en doelmatigheid. Zo moet het idee praktisch uitvoerbaar zijn in het Nederlandse zorgveld en moet het binnen nu en een jaar te realiseren zijn. Ook moet het effect meetbaar zijn en mag het niet al bestaan. De jury kiest elk jaar de vijf meest innovatieve ideeën, waarna het publiek via de website van Het Beste Zorgidee (www.hetbestezorgidee.nl) kan stemmen.

De wedstrijd heeft de afgelopen jaren bewezen dat goede ideeën niet alleen worden bedacht door deskundigen, wetenschappers en politici. Juist mensen die geregeld zelf met zorg in aanraking komen, hebben soms hele goede ideeën. Dat blijkt wel uit de winnende ideeën van afgelopen jaren, die inmiddels in de praktijk worden toegepast. Zoals de thermometerchip die in de verpakking van geneesmiddelen wordt gestopt. Die geeft aan of niet-gebruikte medicijnen die naar de apotheek worden teruggebracht op de juiste manier zijn bewaard. Als dat het geval is, kunnen ze opnieuw worden uitgegeven. Het weggooien van ongebruikte medicijnen kost de samenleving nu naar schatting elk jaar nog zo’n honderd miljoen euro.

Over Het Beste Zorgidee
Het Beste Zorgidee is de eerste en enige wedstrijd waar heel Nederland wordt uitgedaagd om de zorg beter te maken. De wedstrijd is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar, dat hiermee de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken. ONVZ is een zuivere restitutieverzekeraar, waar verzekerden zelf kunnen bepalen naar welk ziekenhuis en welke arts ze gaan. In 2014 is ONVZ opnieuw verkozen tot beste zorgverzekeraar. Meer informatie staat op de website van ONVZ Zorgverzekeraar (www.onvz.nl).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen