Libelle reikt medische award uit aan Alexander Monro borstkankerziekenhuis

Array

Alexander Monro Ziekenhuis wint Gouden Borstbeeld
Het Alexander Monro Ziekenhuis is de winnaar van het Gouden Borstbeeld, de jaarlijkse medische award die het vrouwenweekblad Libelle uitreikt aan een persoon of instelling met bijzondere verdiensten op het gebied van vrouwengezondheidszorg. Het Alexander Monro Ziekenhuis opende anderhalf jaar geleden haar deuren en is het enige ziekenhuis in Nederland dat zich volledig richt op borstkankerzorg. Aanstaande vrijdag ontvangt het ziekenhuis de award van Libelle.

97153-logo_alexandermonro-large-1365645563“Met Libelle’s medische award laten wij ieder jaar zien hoe enorm gezondheid leeft bij onze lezers”, aldus Maureen Belderink van Libelle. “En met deze prijs willen we vooral de mensen die zich inzetten voor vrouwengezondheidszorg onder de aandacht brengen. Het Alexander Monro Ziekenhuis is een bijzonder initiatief waar het welzijn van patiënten veel meer aandacht krijgt dan in een gewoon ziekenhuis.”

Het Alexander Monro Ziekenhuis
Als je de kans kreeg om een borstkankerziekenhuis te bedenken dat zorg verleent alsof het om je eigen moeder of dochter gaat, hoe zou je dat dan inrichten? Die vraag stelde chirurg Jan van Bodegom zichzelf een aantal jaar geleden, om te besluiten dat maatwerk en een patiëntgerichte aanpak de sleutelwoorden moesten zijn. Ook snelheid in diagnose, een behandelplan én een zorgteam dat constant nauw overlegt met elkaar stonden hoog op die lijst. Nu, najaar 2014, is ‘zijn’ ziekenhuis – vernoemd naar de allereerste borstkankerchirurg Alexander Monro – al bijna anderhalf jaar open. In die periode werden er 1550 patiënten gezien en 510 operaties uitgevoerd. En daar is het team trots op, vertelt Manager Zorg en Kwaliteit, verpleegkundige én betrokkene vanaf het vroege begin Kirsten Huibregtsen. “We hebben destijds aan honderd ervaringsdeskundigen gevraagd wat hun moment van de waarheid was toen ze in een borstkankertraject zaten. Aan de hand daarvan hebben we dit ziekenhuis ingericht.” Een persoonlijke benadering, snelheid van behandelplannen en een 9.8 op zorgkaart Nederland waren enkele redenen waarom Libelle besloot de medische award, een gouden borstbeeld, toe te kennen. De zorg van het ziekenhuis valt binnen de reguliere ziekenkostenverzekering.

Start Borstkankerweek
Per dag wordt in Nederland bij meer dan 40 mensen borstkanker geconstateerd en overlijden er 9 mensen aan de ziekte. Het is doodsoorzaak nummer één voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Het Gouden Borstbeeld ging eerder naar de mammapoli van het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis en gynaecologe Carina Hilders die zich verdienstelijk maakte voor het invriezen van eicellen bij borstkankerpatiënten”.

NB. Vrijdag 3 oktober a.s. besteedt Hart van Nederland (SBS6) een uitzending aan het Alexander Monro Ziekenhuis vanwege het winnen van deze award.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen