Jan Egberts nieuwe CEO van Agendia

Array

Goede groeiperspectieven op basis van wetenschappelijke publicaties en klinische relevantie van MammaPrint en BluePrint borstkankertests
Jan Egberts is benoemd tot nieuwe CEO van Agendia. Deze onderneming richt zich op de ontwikkeling en verkoop van moleculair diagnostische producten op genomische basis, waaronder de bekende MammaPrint® test die in een vroeg stadium de kans op uitzaaiing van borsttumoren kan bepalen. Egberts, heeft veel ervaring in de biotech sector. Hij was lid van de Raad van Commissarissen van Agendia en is voormalig CEO van Octoplus. Egberts is bij Agendia opvolger van David Macdonald.

Jan_Egberts_nieuwe_CEO_AgendiaJan Egberts heeft meer dan 25 jaar managementervaring bij farmaceutische bedrijven en onderne- mingen op het gebied van medische instrumenten. Hij was CEO van het Nederlandse beursgenoteerde Octoplus (Euronext OCTO), dat in 2013 werd overgenomen door het Indiase Dr. Reddy’s.
Voorafgaand aan Octoplus was hij als business development- en general manager actief bij onder andere McKinsey & Co., Merck, Johnson & Johnson en Mo?lnlycke Health Care. Daarnaast was hij CEO van Novadel Pharmaceuticals. Egberts was ook Operating Partner/Senior Advisor Healthcare bij private equity onderneming 3i. Jan Egberts studeerde medicijnen aan de Erasmus Universiteit en volgde zijn klinische opleiding aan Harvard Medical School. Hij behaalde zijn MBA aan Stanford, waarna hij als management consultant in dienst trad van McKinsey & Co.

Jan Egberts zegt: “Ik ben blij Agendia te mogen leiden in deze belangrijke periode, waarin sprake is van sterk stijgende aantallen afnemers onder artsen en patie?nten. We staan op de drempel van nieuwe successen door toenemend gebruik van MammaPrint, BluePrint en onze overige moleculaire testen.”

“Met het bereiken van recente mijlpalen is Agendia uitstekend gepositioneerd om het ingeslagen groeipad te vervolgen met haar zeer betrouwbare en goed toepasbare moleculaire diagnostische platform voor artsen en patie?nten”, benadrukt Egberts.

“Ik ben bijzonder gemotiveerd door het belangrijke werk van Agendia, dat borstkankerpatie?nten helpt bij het mede bepalen van hun eigen vervolgbehandeling. De borstkankertests kunnen onnodige chemobehandelingen voorkomen en dragen tegelijkertijd bij aan beheersing van de kosten van de gezondheidszorg”, aldus Egberts.

Dit jaar is de moleculaire diagnostische technologie van Agendia onderwerp geweest van een aantal prominente wetenschappelijke studies, publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en presentaties, waaronder:

  • Publicatie van een omvangrijke multicenter studie in de Annals of Surgical Oncology, over de mogelijkheid om met zowel de MammaPrint als de BluePrint test het moleculaire subtype van een borsttumor te bepalen. De tests vormen daarmee een betere leidraad bij het bepalen van de behandeling ervan en kunnen daarmee onnodige chemotherapie voorkomen.
  • Presentatie van de eerste onafhankelijke studie die documenteert hoe MammaPrint en BluePrint samen in staat zijn om de onzekerheid van ‘tussentijdse’ resultaten te elimineren ten aanzien van de kans op terugkeer van borstkanker. Een concurrerende borstkankertest neemt deze onzekerheid niet weg.

• Belangrijke voortgang in het zogeheten I-SPY 2 klinische onderzoek, waarin de Amerikaanse FDA, de Foundation for the National Institutes of Health (NIH) en vooraanstaande academische centra en farmaceutische ondernemingen betrokken zijn, en waarbij MammaPrint gekozen is tot de? biomarker van het onderzoek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen