Opnieuw onderzoekstalent naar Nijmegen via Radboud Excellence Initiative

Array

Vijf internationale talentvolle jonge wetenschappers en twee hoogleraren komen binnenkort voor een langere periode naar Nijmegen om de topgebieden in het onderzoek van de Radboud Universiteit te versterken. De onderzoekers komen in het kader van Radboud Excellence Initiative, een programma waarmee Radboud Universiteit en Raboudumc investeren in de internationale samenwerking tussen topwetenschappers. Deze nieuwe, tweede lichting onderzoekers komt onder meer van universiteiten uit Stanford, New York en Londen.

RadboudUMC_hoofdingangRadboud Excellence Initiative is van start gegaan in februari 2014. Het programma zal meerdere jaren lopen. Jaarlijks nodigen Radboud Universiteit en Radboudumc tien tot vijftien onderzoekers uit om naar Nijmegen te komen. Hoogleraren blijven zes maanden, de postdocs een tot twee jaar. Aan het programma zijn tot nu toe 19 internationale onderzoekers verbonden, onder wie vier professoren.
Nieuwe deelnemers
De nieuwe groep van onderzoekers bestaat uit:

Andre Altmann
Afkomstig van: Stanford University School of Medicine (USA)
Gaat werken voor: Donders Inistituut
Op voordracht van: Guillén Fernández

Fabian Gieseke
Afkomstig van: University of Copenhagen (DK)
Gaat werken voor: Institute for Computing and Information Sciences
Tom Heskes

Valério Ribeiro
Afkomstig van: Liverpool John Moores University (UK)
Gaat werken voor: Department of Astrophysics
Op voordracht van: Paul Groot en dr. Elmar Körding

James Ryan
Afkomstig van: Perimeter Institute of Theoretical Phisics in Waterloo (Canada)
And the Albert Einstein Institute in Golm (Germany)
Gaat werken voor: Institute for Mathematics, Astrophysics and Particle Physics
Op voordracht van: Renate Loll

Dayong Yang
Afkomstig van: Cornell University (USA)
Gaat werken voor: Institute for Molecules and Materials
Op voordracht van: Wilhelm Huck

prof. Ian Holt
Afkomstig van: MRC National Institute for Medical Research in London (UK)
Gaat werken voor: Center for Mitochondrial Disorders
Op voordracht van: Hans Spelbrink

prof. Tania Kouteva
Afkomstig van: Heinrich Heine University in Düsseldorf (Germany)
Gaat werken voor: Centre for Language Studies
Op voordracht van: Pieter Muysken

Eerste deelnemer
Sara Fabbri, de eerste deelnemer van Radboud Excellence Initiative die in februari in Nijmegen begon, is enthousiast. ‘Ik ben zeer gastvrij ontvangen en werk in een inspirerende omgeving. Daarnaast boek ik veelbelovende vorderingen met mijn onderzoek naar de neurale basis van handbewegingen bij het gebruik van touchscreens. Handicap is dat een normaal touchscreen niet in een MRI scanner kan, omdat er metaal in is verwerkt. Maar dankzij collega’s van de Radboud Universiteit heb ik er nu een die volledig van plastic is.’

Talent draagt talent voor
Vooraanstaande wetenschappers van de Radboud Universiteit krijgen met Radboud Excellence Initiative de mogelijkheid om het internationale netwerk verder uit te breiden. Zij mogen buitenlands toptalent voordragen voor een tijdelijke benoeming in Nijmegen. Zo kunnen duurzame contacten gelegd worden. Het gaat om Nijmeegse wetenschappers die eerder een Spinozapremie, ERC Advanced Grant of andere in open competitie verworven erkenning hebben verkregen. Een jury bestaande uit Bert Felling, Jos van der Meer, Anne Cutler, Tijn Kortmann, Ad van der Avoird, Paul Smits en collegevoorzitter Gerard Meijer, kiest uit de voorgedragen kandidaten de beste.

Welkomstprogramma
De nieuwe internationale medewerkers krijgen volop de gelegenheid om kennis te maken met de stad Nijmegen, de lokale en Nederlandse cultuur en met elkaar. Een sociaal programma met onder meer een rondleiding door Nijmegen onder leiding van hoogleraar Dolly Verhoeven en een bezoek aan het Rijksmuseum draagt daaraan bij. Een hospitality officer zorgt voor persoonlijke begeleiding bij tal van praktische zaken zoals huisvesting en administratie.

Radboud Excellence Initiative is een samenwerkingsverband van Radboud Universiteit en Radboudumc.

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen