Uniek concept voor complexe problemen aan steun- en bewegingsapparaat

Array

UMC Utrecht is gestart met een bijzonder expertise centrum voor mensen met complexe knieproblemen: Mobility Clinic. Sporters en kniepatiënten die vanwege complexe klachten elders uitbehandeld zijn, hebben in Utrecht toegang tot de modernste behandelmethoden zoals stamcelbehandeling en kniedistractie. Zo kan bij een kraakbeendefect doormiddel van stamceltherapie het lichaam geholpen worden het benodigde kraakbeen weer op te bouwen. Sporters en niet-sporters met complexe knieklachten hoeven voortaan niet meer naar het buitenland voor een behandeling, maar kunnen terecht in Mobility Clinic van het UMC Utrecht.

nordic waling knie enkelComplexe knieklachten komen natuurlijk niet alleen bij sporters voor, maar bijvoorbeeld ook bij mensen met reuma. Diverse medisch specialismen werken dan ook samen in Mobility Clinic. “De reumatoloog, orthopedisch chirurg en sportarts stellen samen een diagnose én een behandelplan op. We combineren deskundigheid met snelheid in het diagnose- en behandeltraject”, zegt prof. dr. Daniël Saris (orthopedisch chirurg UMC Utrecht).Uitbreiding
Mobility Clinic start voor patiënten met knieklachten, maar wordt later verder uitgebreid met behandelingen van andere aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat.

Grote behoefte
“Mobility Clinic voorziet in een duidelijke behoefte”, stelt prof. dr. Frank Backx (sportarts UMC Utrecht). “Het aantal mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat is enorm. Er is een grote groep mensen met complexe sportblessures aan de knie. Prof. dr. Jaap van Laar (reumatoloog UMC Utrecht) vult aan: “Bovendien zijn er enorm veel mensen met chronische klachten aan knie en rug en neemt dit aantal verder toe met een ouder wordende bevolking. Niet goed kunnen bewegen geeft een enorme negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Daarom is het goed dat we kennis en ervaring bundelen in Mobility Clinic.”

Bron: UMC Utrecht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen