Cannes-award voor film Instituut voor Tropische Geneeskunde

0
384

(Cannes, 3 oktober 2014) Een documentaire van het in Antwerpen () heeft een Zilveren Dolfijn gewonnen tijdens de Cannes Corporate Media & TV Awards. Het competitieve internationale festival eert jaarlijks de beste bedrijfsfilms, online media en tv-documentaires. 

“Switching the Poles” viel tijdens een gala-avond in het Franse Cannes (donderdag 2 oktober) in de prijzen in de categorie medische films. De belicht het capaciteitsversterkingsprogramma van het ITG in ontwikkelingslanden.

Switching the Poles – full video from Institute of Tropical Medicine on Vimeo.

Het door de Belgische Directie-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking (DGD) gefinancierde programma hielp de voorbije 15 jaar tientallen Zuidpartners om medische en wetenschappelijke expertise in eigen handen te nemen. “Switching the Poles” toont een aantal mijlpalen uit het programma, met verhalen uit Benin, Burkina Faso, Cambodia, India en Peru. De film laat zien welke vooruitgang er is geboekt in de strijd tegen tuberculose, malaria, hiv en verwaarloosde tropische ziektes. Daarnaast komen ook toegang tot gezondheidszorg en antibioticaresistentie aan bod.

We dragen deze award op aan onze Zuidpartners die zich met kennis en volledige toewijding inzetten voor betere gezondheid, vaak in moeilijke omstandigheden. Wij zijn er dan ook trots op om samen met hen wetenschappelijke en medische grenzen te verleggen,” aldus Roeland Scholtalbers, hoofd Communicatie van het ITG, vanuit Cannes.

Het ITG legt zich steeds meer toe op het bevorderen van kennis in de tropische geneeskunde en volksgezondheid in een 21ste eeuw waarin Noord en Zuid de wereld delen als gelijkwaardige partners. Dat kan het instituut enkel samen met sterke Zuidpartners doen.

“Switching the Poles” werd geproduceerd door Bozo Film Company, met regie van Peter Bostoen. De documentaire is beschikbaar via switchingthepoles.itg.be.