Man op HAP Drechtsteden was aanloper, uitslag onderzoek negatief

Array

luister dokterDe man die gisteravond op de Huisartsenpost Drechtsteden (HAP) onwel is geworden, heeft geen ebola. De man was een zogenaamde aanloper. Een aanloper is iemand die zonder vooraf met de huisartsenpost te bellen, op eigen gelegenheid en zonder afspraak naar de huisartsenpost gaat. Hierdoor kon het gebeuren dat de man medewerkers en de bezoekers van de HAP in gevaar had kunnen brengen. Gelukkig bleek het waarschijnlijk loos alarm.

Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in een regio  samen. Iedere werkdag van 17-8 uur ’s ochtends en op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend. Mensen de verschijnselen hebben van ebola en die de afgelopen doen er dus goed aan niet  niet zomaar te komen aanlopen, maar eerst met de huisartsenpost te bellen. Dit voorkomt dat besmettelijke ziekten ongewild worden overgedragen aan andere mensen die al op de huisartsenpost aanwezig zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen