Verdenking ebola bij patiënt van de Huisartsenpost Drechtsteden

Aanvulling 23.45 uur: verdenking Ebola Dordrecht
De medewerkers en de patiënten die in dezelfde ruimte waren of contact hebben gehad met de man in kwestie mogen allen naar huis. De GGD zorgt voor de opvolging.

Eerste berichtgeving:
Vanavond is er een patiënt op de Huisartsenpost Drechtsteden (HAP) gekomen met een verdenking van ebola. In de hal van de HAP is de man onwel geworden. Direct zijn er medewerkers van de HAP bijgekomen en is de patiënt naar de isolatieruimte gebracht.

onderzoek researchEen aantal medewerkers van de HAP zijn met hem in aanraking geweest. In de hal waar de patiënt onwel werd waren ook andere patiënten aanwezig. Alle medewerkers en patiënten die in dezelfde ruimte waren of contact met hem hebben gehad zijn meteen apart genomen.

De regionale afspraken inzake ebola verdenking is dat er in het Erasmus MC de diagnose wordt gesteld. Dat gebeurt niet in het Albert Schweitzer ziekenhuis. De patiënt wordt vanavond nog opgehaald en naar het Erasmus MC gebracht.

Er is op geen enkel moment risico geweest voor patiënten die op de SEH (Spoedeisende Hulp) lagen. De patiënt in kwestie is niet op de SEH geweest.

De HAP is nu dicht. Patiënten worden doorverwezen naar andere HAP’s in de regio. De SEH is gewoon open.

Nader bericht van ASZ volgt

Bron: ASZ

Recente artikelen