Minddistrict lanceert nieuwe mobiele app

Array

e-healthDe eerste stap richting smart interventions voor de GGZ
Het ontwikkelnetwerk van innovatieve GGZ-instellingen, de Gx, lanceert samen met Minddistrict, marktleider op het gebied van ehealth-toepassingen in de GGZ, een nieuwe mobiele app.  Met de app kunnen patiënten gedurende de dag met behulp van een smartphone snel en simpel aan hun gezondheid werken. Zorgprofessionals krijgen de beschikking over real-time cliëntdata waarmee behandelingen nog beter op maat kunnen worden aangeboden.

Inzicht in klachtenpatroon
Met behulp van de mobiele applicatie van Minddistrict kunnen patiënten op elk moment van de dag via hun smartphone op een veilige en overzichtelijke wijze dagboekregistraties invoeren. “Het aantal invoermomenten zal groeien en registratie zal daarom fijnmaziger worden. Daarmee neemt ook de nauwkeurigheid en de relevantie van de ingevoerde gegevens toe,” zegt Dirk Dijkslag, projectleider van forensische instelling Transfore. “Als hulpverlener krijg je een veel beter inzicht in het specifieke klachtenpatroon van een patiënt. Daarnaast wordt de zorg door middel van mobiele applicaties steeds meer onderdeel van het dagelijks leven van de cliënt. Dit is een goede ontwikkeling van de zorg.” Gx-partner Mondriaan werkt inmiddels met de app.

Slimme therapie
Volgens Marian van Helden, manager Nederland van Minddistrict, is de lancering van de mobiele applicatie de eerste fase in de richting van smart interventions voor de geestelijke gezondheidszorg. “Door de app ligt slimme therapie die zich perfect aanpast aan de cliënt binnen handbereik. We laten de techniek ondersteunen in interventies. Het platform en de app kunnen dan op basis van ingevoerde gegevens oefeningen, informatie of triggers aanbieden precies op het moment dat de cliënt ze nodig heeft.”

De komende tijd gaat Minddistrict verder met het doorontwikkelen van de app. Alle reeds beschikbare dagboeken zullen bijvoorbeeld in de app worden geïntegreerd in één overzichtelijke weergave. Ook kunnen zorginstellingen vanaf eind 2014 via het platform van Minddistrict zelfstandig mobiele dagboeken gaan ontwikkelen.

Bij Minddistrict aangesloten zorginstellingen  kunnen de mobiele applicatie direct aanbieden aan patiënten. De mobiele applicatie is gratis te downloaden uit de iOS appstore en Google play store.

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen