Kentalis Nijmegen (24 uursbehandeling) gaat verhuizen

Array

Als horen of communiceren niet vanzelfsprekend is
De verf zit strak op de muren. De laatste lampen en gordijnen worden opgehangen. De verhuisdozen staan klaar. Alle voorbereidingen zijn getroffen. Op 20 en 21 oktober verhuizen 26 kinderen en jongeren met taalontwikkelingsstoornis of een gehoorprobleem naar de prachtige woningen op de hoek van de Brederostraat en Spieghelstraat in Nijmegen.

De woningen zijn gebouwd in dezelfde stijl als de huurwoningen en ogen als zeven eengezinswoningen. Er zijn drie ‘eengezinswoningen’ aan de Brederostraat en vier aan de Spieghelstraat. Er is al kennis gemaakt met de buurtbewoners.

kentalis verhuisdKentalis biedt zorg en onderwijs aan mensen voor wie horen en communiceren niet vanzelfsprekend is. De woningen zijn bedoeld voor maximaal 26 kinderen en jongeren met taalontwikkelingsstoornis of een gehoorprobleem. Zij komen uit heel Nederland. Deze kinderen en jongvolwassenen (6 tot 25 jaar) krijgen behandeling en wonen hier tijdelijk. Met als doel hen zo goed mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij.

 

Unitmanager Gitte Rosmulder van Kentalis is erg blij, ‘Samen met Portaal zijn we al jaren bezig om nieuwbouw te realiseren. Portaal heeft prachtige woningen voor ons gebouwd. De kinderen en jongeren zullen zich hier zeker thuis voelen!’

 

 

Kentalis in het kort

Kentalis biedt veel voor mensen met gehoorproblemen. De landelijke organisatie is specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen in horen of communiceren. Zij zijn doof, (ernstig) slechthorend of doofblind. Of zij hebben moeite met taal en spraak, mogelijk in combinatie met autisme. Sommigen hebben bijkomende beperkingen, motorische problemen of een andere thuistaal. Wij willen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Daarom bieden wij hen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie: landelijk en dichtbij huis.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen