Plenaire opening EADV door André Kuipers #EADV2014 #EADVams

0
313

Opening Plenaire Lezing André Kuipers #EADVams #EADV2014
Watch this space!
Woensdag 8 oktober 2014 | 18: 00-18: 30 uur

Andre Kuipers (MD en Astronaut) opent vamiddag de EADV met verhalen over zijn ervaringen in de ruimtevaart en het uitzonderlijk uitzicht op onze planeet! Andre Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste ruimtevlucht in de Europese geschiedenis waarbij hij in totaal 204 dagen in de ruimte doorbracht: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens de missie PromISSe.

(c) ESA NASA
(c) ESA NASA

Tijdens zijn zes maanden aan boord van het International Space Station, was hij niet alleen een arts, wetenschapper en boordwerktuigkundige, maar ook klusjesman en ambassadeur voor diverse goede doelen.

Andre Kuipers zal vanmiddag een uniek kijkje, achter de schermen bij internationale bemande ruimtevaart bieden en deelt zijn verhaal over de opleiding, de missie en zijn uitzonderlijk uitzicht van onze planeet.