Meander Medisch Centrum en Tergooi presenteren gezamenlijke regiovisie

De raden van bestuur en de medische staven van Meander Medisch Centrum en Tergooi hebben hun gezamenlijke regiovisie gepresenteerd: Zorg gezond door samenwerking. Hierin beschrijven de ziekenhuizen hun visie op zorg in Gooi, Eemland en Vechtstreek, uitgaande van ontwikkelingen in de zorgmarkt. Zij willen ervoor zorgen dat patiënten ook in de toekomst kunnen (blijven) rekenen op goedschalige zorg: dichtbij wat kan, geconcentreerd daar waar de kwaliteit van zorg erom vraagt. Het visiedocument is bekrachtigd met een intentieovereenkomst om de mogelijkheden voor een bestuurlijke fusie te onderzoeken. Daarbij blijven beide ziekenhuisorganisaties bestaan.

samenRegiovisie In september 2013 gaven Meander en Tergooi aan met elkaar te willen samenwerken. Intussen hebben zij gezamenlijk de regiovisie ‘Zorg gezond door samenwerking’ geschreven die de contouren schetst voor een optimale intensieve samenwerking. Een samenwerking die niet alleen inspeelt op, maar ook flexibel om kan gaan met de huidige grillige context van de zorg. De regiovisie baseert zich op de inzichten in de zorgmarkt en de ontwikkelingen die daarin plaats­vinden. Daarvoor is er gekeken vanuit de perspectieven van de belangrijkste partijen: de patiënten, de verwijzers, de verzekeraars en de medewerkers. ‘Goedschalige’ zorg met een menselijke maat staat hierin centraal, oftewel de beleving van kleinschalige zorg met een grootschalig georganiseerde alliantie daarachter. Door efficiënter samen te werken, is bijvoorbeeld een breder zorgaanbod mogelijk, tegen lagere kosten. Daar profiteert iedereen van mee.

Concentratie van de zorg én dicht bij huis
De samenwerking tussen beide ziekenhuizen maakt de concentratie mogelijk van hoog specialistische/complexe zorg en spreiding van een breed aanbod aan ziekenhuiszorg, dicht bij de patiënt. Samenwerking van beide ziekenhuizen en bundeling van de krachten zullen leiden tot een sterk aanbod van innovatieve, complete en toegankelijke ziekenhuiszorg in de gehele regio. Ook de kwaliteit van de opleidingen binnen de ziekenhuizen worden hiermee verhoogd. Op het gebied van de ondersteunende diensten zullen Meander Medisch Centrum en Tergooi gaan samenwerken om de doelmatigheid van de ziekenhuizen te bevorderen.

Bestuurlijke fusie
Meander en Tergooi willen hun samenwerking verder intensiveren en gaan de komende periode mogelijkheden voor een bestuurlijke fusie per januari 2016 onderzoeken. Het is de bedoeling dat er één bestuurlijke aansturing komt van de beide ziekenhuizen.

U vindt de regiovisie op www.meandermc.nl/regiovisie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen