Aantal afwijkende diagnoses en behandelingen bij borstkanker hoger dan 10%

Array

procentenHet aantal second opinions bij borstkanker dat leidt tot een andere diagnose en behandelplan, ligt waarschijnlijk hoger dan 10%, namelijk tussen de 20% en 30%. Om dit vermoeden van de specialisten van het borstkankerteam van het Antoni van Leeuwenhoek te bevestigen, onderzoekt het instituut sinds een paar maanden in welke mate het advies afwijkt van het verwijzende ziekenhuis. Deze cijfers worden in de in de loop van 2015 verwacht.

In het algemeen kan niet worden gesteld dat het verwijzende ziekenhuis de diagnoses en behandelvoorstellen fout heeft gesteld. De geconstateerde afwijkingen zijn vooral te verklaren door het brede palet aan mogelijkheden voor het stellen van de diagnose en behandelmogelijkheden die een gespecialiseerd ziekenhuis voor de patiënt tot zijn beschikking heeft.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen