Optelec introduceert revolutionaire beeldschermloep

Array

Fabrikant Optelec uit Barendrecht heeft een revolutionair nieuw type beeldschermloep op de markt gebracht. De innovatieve ‘Clearview C’ vergroot het beeld tot wel 170 keer en zorgt ervoor dat lezen met een beeldschermloep makkelijker en comfortabeler wordt. De nieuwe loep heeft een zeer strak design en een uiterst helder beeld. Volgens Optelec sluit de Clearview aan bij de groeiende vraag naar hulpmiddelen die er stijlvol uitzien en makkelijk zijn te bedienen. De markt waarop het bedrijf zich richt is groot: er zijn wereldwijd zo’n 160 miljoen mensen met een visuele beperking.

Een beeldschermloep helpt mensen die niet goed meer kunnen zien bij het lezen aan tafel, maar ook bij het invullen van een formulier of het beoefenen van hobby’s zoals borduren. De nieuwe loep ziet eruit als een flatscreen van een computer. Er zit een speciale camera op die gericht is op het te lezen object, waardoor het beeld flink kan worden vergroot. De Clearview C biedt genoeg leesruimte voor grotere leesobjecten, zoals de krant. 500_optelecintroduceertbeeldschermloepclearviewclrDe beeldschermloep heeft in tegenstelling tot oudere versies geen steun aan de achterkant waardoor de gebruiker meer ruimte en bewegingsvrijheid heeft. Het bedieningspaneel kan los worden gehaald van het apparaat. Het paneel heeft twee zijden: een kant om de loep zo eenvoudig mogelijk te bedienen en een voor de geavanceerde gebruiker.

Het nieuwe product is goed ontvangen door de doelgroep en professionals, aldus Ben Kofflard, directeur van Optelec Nederland. “We zien dat steeds meer consumenten behoefte hebben aan eenvoudig bedienbare hulpmiddelen én aan producten die er goed uitzien. Mensen willen aan anderen niet laten merken dat ze niet goed meer kunnen zien. Zij willen alleen een beeldschermloep gebruiken als deze er niet als hulpmiddel uitziet, en dat kunnen wij bieden. De producten zijn dan ook samen met onze klanten ontwikkeld.”

Nieuwe leestablet
“Steeds meer consumenten kiezen voor een steun in de rug om het lezen comfortabeler te maken,”aldus Kofflard, “We komen in november daarom met een nieuwe leestablet op de markt, die geschikt is voor een bredere doelgroep van mensen voor wie de leesbril niet meer voldoet. Bijna 1 miljoen Nederlanders heeft namelijk problemen met lezen door oogaandoeningen, zoals maculadegeneratie (achteruitgang van het netvlies) of glaucoom (slecht zicht, door hoge druk in de oogbol). Bij deze aandoeningen is een gewone bril niet de juiste oplossing. Het aantal mensen dat te maken krijgt met slechtziendheid zal de komende jaren alleen maar verder toenemen.”

De Clearview C is verkrijgbaar in verschillende formaten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen