TopSupport deelnemer Dutch Design Week 2014

Array

Van 18 t/m 26 oktober is Bewegen op Afstand, een dienst van OnsPlatform.tv en sportmedisch gezondheidscentrum TopSupport, voor een breed publiek te zien en te ervaren tijdens de Dutch Design Week. Bewegen op Afstand geeft mensen de mogelijkheid om laagdrempelig en dicht bij huis te sporten onder begeleiding van een professionele sportcoach. Deze coach, een medewerker van TopSupport, is niet fysiek aanwezig, maar staat via internet en een webcam in verbinding met de deelnemers. Onlangs ontving het initiatief Bewegen op Afstand de ‘Social Innovation Award 2014’.

Dutch Design WeekZien en ervaren
Tijdens de Dutch Design Week is deze interactieve les op verschillende manieren te volgen. U kunt deze bekijken via www.onsplatform.tv. Maar, live meemaken kan ook. U heeft in dat geval echt contact met de coach via een scherm, terwijl u meedoet aan de les. Hij kan u zien, horen, instructies geven, bijsturen en uw vragen beantwoorden. U bent hiervoor welkom bij Vitalis aan de Generaal Cronjéstraat 3 in Eindhoven (gratis toegang) of in het Klokgebouw hal 3 (de KPN glasvezel stand). Houd er rekening mee dat u voor het bijwonen van een work-out in het Klokgebouw een toegangsbewijs nodig heeft. De work-outs vinden dagelijks plaats om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

Social Innovation Award
Bewegen op Afstand won op 12 september jl. de Social Innovation Award. Dit is een prijs voor het meest veelbelovende initiatief op het terrein van social innovation: mensen en organisaties die een innovatieve oplossing bieden voor een maatschappelijk probleem.

Verantwoord bewegen
Medisch sportgezondheidscentrum TopSupport is gevestigd in Eindhoven en maakt samen met het St. Anna Ziekenhuis en vier woonzorgcentra van Ananz deel uit van de St. Anna Zorggroep. TopSupport heeft jarenlange ervaring met het voorkomen en behandelen van blessures bij sporters, zowel amateurs als topsporters. Daarnaast is TopSupport gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een chronische ziekte of problemen aan gewrichten en spieren om (meer) te bewegen en weer fit te worden.

Voor meer informatie over TopSupport kijk op www.topsupport-anna.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen