258.500 euro voor onderzoek naar kanker dankzij TCS Amsterdam Marathon

Array

VUmcVUmc CCA-onderzoekers met de cheque.

De Keniaan Bernard Kipyego schreef gisteren de TCS Amsterdam Marathon op zijn naam. Bij de vrouwen was Betelhem Moges uit Ethiopië de winnaar. De TCS Amsterdam Marathon kende echter vele winnaars. Dankzij de lopers is de aanschaf van de Leica TCS SP8 STED 3X superresolutie-microscoop een grote stap dichterbij gekomen. Met deze microscoop kunnen onderzoekers van VUmc Cancer Center Amsterdam (CCA) nog beter onderzoek doen naar kanker.

VUmc CCA- directeur Geert Kazemier: “Het is geweldig dat er zoveel duizenden mensen in beweging zijn gekomen voor VUmc Cancer Center Amsterdam. Alle lopers die hebben bijgedragen, de deelnemende bedrijventeams, onze eigen 170 VUmc collega’s die meelopen, en alle sponsors die iemand hebben gesteund. Onze VUmc onderzoekers wilden een super resolutiemicroscoop bij elkaar sparen voor onderzoek naar kanker. Ik kan jullie vandaag vertellen, dat we met dit bedrag de aanschaf van de microscoop heel dichtbij hebben gebracht!”
Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen